Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Negro Onorata Langhe

Witte Wijn

Negro Onorata Langhe
  • Negro Onorata Langhe
  • Negro Onorata Langhe

Negro Onorata Langhe

Witte Wijn

Wijnhuis / merkAzienda Agricola NEGRO Angelo & Figli
DruivensoortVermentino
LandItalië
RegioLanghe
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol13.5%
Oogstjaar2021
EAN8022806003001
Out of stock

Omschrijving

De Favorita druiven (Vermentino) worden eind september geoogst van wijngaarden in het Langhe gebied met een expositie op het zuiden, westen en noorden op 250m hoogte. De ondergrond bestaat uit kalk en zand. Na de oogst vindt er schilinweking plaats geurende 8-10 uur. Daarna is er de vergisting op rvs bij 15 °C. Er is geen malolactische gisting. De wijn kan, indien liggend bewaard, 2-3 jaar na de oogst gedronken worden.

De kleur is strogeel met een groene reflectie. Frisse en intense aroma's van bloemen en appels komen bij het walsen in uw neus. De smaak geeft citrustonen en is fris. De afdronk is zacht.

Extra info Negro

Sinds 1670 heeft de familie Negro wijngaarden in Roero. In de wonderschone heuvels van Piëmonte wijden ze hun leven aan het maken van prachtige wijnen van de witte druiven Favorita (Vermentino) en Arneis en de rode druivensoorten Nebbiolo, Barbera, Bonarda, Brachetto en Dolcetto. Momenteel bezitten ze 60 hectare wijngaard, verdeeld over verschillende percelen: o.a. de wijngaarden bij het historische familielandgoed Perdaudin in Monte Roero: de wijngaard San Vittore in Canale en Basarin in Neive. De wijndruiven groeien op de meest zonnige heuvels op kalkhoudende alluviale gronden die van heuvel tot heuvel verschillen. De verschillende terroirs en het microklimaat in de verschillende wijngaarden dragen bij tot rijke en smaakvolle wijnen.

Negro Onorata Langhe

Negro Onorata Langhe