Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Faustino I Gran Reserva 2005

Rode Wijn

Faustino I Gran Reserva 2005
  • Faustino I Gran Reserva 2005
  • Faustino I Gran Reserva 2005

Faustino I Gran Reserva 2005

Rode Wijn

SerieGran Reserva
Wijnhuis / merkBodegas Faustino
DruivensoortTempranillo, Graciano, Mazuelo
LandSpanje
RegioRioja
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol13.5%
Oogstjaar2005
EAN8410441512956
Out of stock

Omschrijving

De prachtige granaat-rode kleur, met een vaag gouden verkleuring aan de rand, duidt op een evenwichtige langdurige rijping. Een rijke schakering aan aroma's, mede dankzij de lange rijping, eerst op fust en daarna op fles. Een brede fluwelen smaak, met nuances van ongebrande koffie en een afdronk waarin men iets van kruidnagel kan herkennen.

Extra info Bodegas Faustino

Één van de beroemdste en meest opmerkelijke wijnhuizen van de Rioja is Bodegas Faustino. Dit wijnhuis, al bijna 140 jaar volledig in handen van en geleid door dezelfde familie, verbouwt (heel ongebruikelijk in Rioja) alle druiven voor haar Reservas en Gran Reservas zelf. Faustino wordt, mede om die reden, wel vergeleken met de grote château-wijnen van Bordeaux.

Met ruim 650 ha eigen wijngaarden, gelegen in de beste delen van de Rioja Alavesa, blijft het gehele produktieproces, van wijnstok tot gebottelde fles, in één hand. Dat die aanpak werkt moge blijken uit het grote internationale succes van Faustino: de bodega exporteert haar wijnen naar meer dan 40 landen. Van elke zes flessen Rioja Reserva die er wereldwijd verkocht worden, is er één Faustino V Reserva, terwijl een derde van alle Gran Reservas uit de Rioja met trots het etiket Faustino I Gran Reserva draagt. Deze wijnen zijn, samen met Faustino V Rosado en Blanco, echte "klassiekers".

Faustino I Gran Reserva 2005

Faustino I Gran Reserva 2005