Rutte Celery Gin

Celery Gin

Meer details

Distillery / merk
Land
The Netherlands
Inhoudsmaat
0.7 liter
Alcoholpercentage
43%
EAN
8718215011705
Beschikbaarheid
Dit product is momenteel niet op voorraad

Voeg toe aan vergelijken

Rutte heeft een lange historie; recepten zijn van generatie op generatie doorgegeven. Waar de industrie in de vorige eeuw zocht naar goedkopere methodes en grondstoffen, is deze “vernieuwing” aan de familie Rutte voorbij gegaan. Gelukkig maar; hierdoor zijn oude recepturen en vakmanschap bewaard gebleven. Ook nu de distilleerderij sinds de jaren ’90 van de twintigste eeuw niet meer in handen is van de familie Rutte, wordt de traditie in ere gehouden en distilleert men bij Rutte nog steeds op dezelfde eigenzinnige wijze als destijds voorvader Simon dat deed.

Al sinds de oprichting experimenteerd men veel met kruiden en specerijen. Zo werd er al vanaf het prille begin selderij gebruikt in de distillaten. Dit is een ‘normale’ Dry Gin, maar met een hartig tintje. De selderij maakt hem fris, maar overheerst niet.

Botanicals: jeneverbes, selderijblad, koriander, engelwortel, sinaasappelschil en kardemom

Smaak: licht kruidige tonen van munt, peterselie en selderij. Pittig en fris met een beetje anijs

Weetje: Rutte maakt al Dry Gin sinds de jaren dertig van de vorige eeuw. Die allereerste gin bevatte al selderijblad! Geen ‘trendy’ variant dus, maar een product dat al meer dan 100 jaar in onze genen zit

28 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0