Wagging Finger Oude Genever Excercise V1.0

Oude Jenever (Vatgelagerd)

Meer details

Distillery / merk
Serie
Excercise
Land
The Netherlands
Inhoudsmaat
0.7 liter
Alcoholpercentage
38%
Leeftijd
6 months
Gebotteld
2019
Vattype
Ex-Bourbon Cask
Aantal flessen
203
EAN
7061113341520
Beschikbaarheid
Dit product is momenteel niet op voorraad

Voeg toe aan vergelijken

“Wat je van ver haalt is lekker…” maar we vergeten wel eens dat juist dichtbij de mooiste dingen worden gemaakt. Het is tijd! Tijd voor een herwaardering van ons eigen gedistilleerd erfgoed. En tijd om het stoffige imago van Genever achter ons te gaan laten. We gaan Genever verjongen…”Rejuvenating our Heritage”

Dat de grote stokers er de laatste decennia een potje van hebben gemaakt en ons massaal aan de Whisky, Rum, Cognac etc. hebben gekregen dat moge duidelijk zijn. Maar Genever kan zo’n mooi product zijn. En voor een stoker is het bijzonder interessant omdat je al je creativiteit er in kwijt kan.

De eerste Wagging Finger Genever bestaat uit verschillende onderdelen…ongeveer 1/3 van de fles is gevuld met zelf gestookte Moutwijn, geen inkoop bij grote Belgische stokers maar 100% in eigen beheer vergist en afgestookt. De moutwijn is gemaakt van een mengsel van Rogge en Gerst waardoor deze heerlijk kruidig is geworden. De Rogge zorgt ook voor een olie-achtig mondgevoel.

De andere 2/3 inhoud van de fles bestaat uit de zogenaamde “Gebeide”. Neutrale graanalcohol opnieuw gedistilleerd met Jeneverbes, Kalmoes, Kampot-peper, Engelwortel en een beetje Koriander. Het mengsel van deze twee distillaten heeft 6 maanden gerijpt op een voormalig Bourbon-vat en is vervolgens gebotteld op 38% vol.

De Wagging Finger Oude Genever V1.0 is zacht, maar vol van smaak. Heeft een frisse citrustoon, maar tegelijk een kruidig element dat lijkt op zoethout. De moutwijn komt nog goed naar voren in een heerlijke toets van granen.

Dit is de eerste in een serie van 3 Oude Genevers op basis waarvan de uiteindelijke vaste receptuur voor Wagging Finger Genever wordt bepaald.

Deze eerste versie is maar een oplage 203 flessen.

30 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0