Wagging Finger Oude Genever Excercise V2.0

Oude Jenever (Vatgelagerd)

Meer details

Distillery / merk
Land
The Netherlands
Inhoudsmaat
0.7 liter
Alcoholpercentage
38%
Leeftijd
2 months
Gebotteld
2019
Vattype
Ex-Fino Sherry Cask
Aantal flessen
243
EAN
7061115661428
Beschikbaarheid
Dit product is momenteel niet op voorraad

Voeg toe aan vergelijken

De Wagging Finger Distillery en Filosoof Jenever hebben begin dit jaar de handen ineen geslagen om een Oude Genever te creëren die specifiek bedoeld is om gedronken te worden bij een Hollandse Nieuwe Haring. Een jenever gelagerd op Fino Sherry-vaten met rode bietjes, dille en kummel. Voor dit speciale project, het maken van een ultieme jenever voor naast de Hollandse Nieuwe, hebben we onze kennis, techniek en creativiteit gecombineerd.

Een belangrijk onderdeel van de jenever is de geheel in eigen beheer vergiste en afgestookte Moutwijn. In dit geval werd voor een moutwijn gekozen die voor 50% uit Gerst en 50% uit Rogge bestaat. De Rogge geeft een mild kruidig karakter aan de moutwijn en zorgt voor een olie-achtig mondgevoel. De moutwijn heeft een aantal maanden gerijpt op een eikenhouten vat waarin voorheen Spaanse Fino-sherry had gezeten. Dit zorgde ervoor dat er een bloemig en mineraal fris karakter aan de moutwijn werd toegevoegd. De gebeide die de oude jenever completeert werd gestookt van neutrale graanalcohol met onder andere jeneverbes, koriander, engelwortel en Sarawak peper. Er zijn vervolgens ook nog drie esprits gedistilleerd. Deze esprits van Rode Biet, Dille en Kummel maken dat deze oude jenever zo goed combineert met de vettige haring. De aardse biet en de fris kruidige dille en kummel voegen zich heerlijke bij de zilte vis. 

Al hun voorbereiding en creativiteit resulteerde uiteindelijk in de “Exercise V2.0” de tweede in een serie van drie Genevers die onder het Wagging Finger label wordt uitgebracht.

30 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0