Clutius & Clusius Mead Brandy Pearl

Mead Brandy

Meer details

Distillery / merk
Land
The Netherlands
Inhoudsmaat
0.7 liter
Alcoholpercentage
40%
Beschikbaarheid
Dit product is momenteel niet op voorraad

Voeg toe aan vergelijken

Deze mede-brandewijn is puur, uniek en 100% op honingbasis.

Clutius & Clusius beschreven in het boek Van de Byen, gepubliceerd in 1597 tijdens de Tachtigjarige Oorlog, over het distilleren van mede. Theodorus Clutius was een apotheker, beroemd om zijn kennis van geneeskrachtige kruiden en bijen. Carolus Clusius was een beroemde botanicus en professor aan de Universiteit Leiden. Toen Clusius werd benoemd tot de eerste prefect van de Hortus Botanicus Leiden, de oudste botanische tuin van Nederland, bouwden ze de tuin samen.

Met de introductie van suiker zijn we honing en zijn vele mogelijkheden gaan vergeten. Pas na een enorme wake-up call hebben we ons gerealiseerd hoe belangrijk bijen zijn voor ons voortbestaan op aarde. De opbrengst van deze mede-brandewijn draagt bij aan het telen van vitale en resistente bijenvolken.

Clutius & Clusius Pearl is een zuiver distillaat, volledig op honingbasis. Voor mensen die van puur houden. Verrassend mooie frisse aroma's en afdronk. Heerlijk zacht en toch verrassend pittig met 40 procent alcohol. De honing is duidelijk te herkennen. Puur, met ijs of in de mix. Clutius & Clusius biedt volop mogelijkheden. Probeer eens een Clutius & Clusius spritz met ijs, bruisend mineraalwater en een vleugje citrus. 

*) Mede is wijn, gemaakt van honing in plaats van druiven. Het concept is al meer dan 8.000 jaar oud!

11 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0