Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Mancino Vermouth Rosso Amaranto

Vermouth

Mancino Vermouth Rosso Amaranto
  • Mancino Vermouth Rosso Amaranto
  • Mancino Vermouth Rosso Amaranto

Mancino Vermouth Rosso Amaranto

Vermouth

BottelaarMancino
Wijnhuis / merkRosso Amaranto
DruivensoortTrebbiano
LandItalië
RegioPiemonte
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol16%
Out of stock

Giancarlo Mancino, afkomstig uit een klein bergdorpje in het diepe zuiden van Italië, sleepte als internationaal gevierde barman vele prijzen in de wacht voor hij besloot terug te keren naar zijn geboorteland om daar vermouth te gaan maken. Volgens Mancino ontbrak het de bestaande vermouths aan zowel uitstraling als smaakdiepgang. Hij ging aan de slag met oorspronkelijke recepten van oude meesters en creëerde drie authentieke vermouths in zijn eigen stijl op basis van wijn van trebbiano en per smaaktype een selectie uit 40 botanische kruiden en specerijen. Voor de productie van zijn creaties koos hij in 2011 een klein familiebedrijf in Piemonte uit dat sinds zijn oprichting in 1957 beroemd is om de vele verfijnde wijnen en vermouths die er het levenslicht zagen.

Klimaat/Terroir

Trebbiano di Romagna vormt de basiswijn, die wordt versterkt tot 16% Vol. en waaraan een aftreksel van 38 met de hand geplukte botanische kruiden en specerijen wordt toegevoegd.

Vinificatie

Trebbiano & 38 botanische kruiden. 

Druiven

Trebbiano.

Geur & Smaak

Diepe donkere caramelkleur. Rijke geur van vanille, rabarber, jeneverbes, toast, mirre, kruidnagel, kaneel en gedroogde sinaasappel. De smaak is bitterzoet en licht medicinaal.

Serveersuggestie

Serveer gekoeld als aperitief of ga los met cocktails! Een klassieke Negroni, Manhattan of een minder bekende Milano-Torino.

Weetje

Tien van de 38 gebruikte botanische kruiden worden ook gebruikt voor de productie van Italiaanse amaro’s.

Mancino Vermouth Rosso Amaranto

Mancino Vermouth Rosso Amaranto