De perfecte wijn voor bij de asperges!

Gepubliseerd: 14-04-2018 10:07:41
Categoriën: Wijn blog

De perfecte wijn voor bij de asperges!

Dit jaar was de opening van het aspergeseizoen op 5 april. Het aspergeseizoen is in Nederland vrij kort. De eerste stengels komen in de lente op en de oogst loopt tot 24 juni, de feestdag van Sint-Jan, beschermheilige van de aspergetelers. Daarna laten de telers de plant weer met rust, zodat die weer op krachten kan komen voor het volgende seizoen.

De klassieke begeleider van witte asperges met krieltjes, beenham en botersaus is de pinot-blancdruif. Vaak die uit de Franse Elzas, maar zeker zo lekker is de Stahl Cuvée Erstes Fass uit de Franken in Duitsland. Marco Winterberg is onze importeur van deze wijn; hij importeert wijnen van jonge, goed opgeleide en getalenteerde wijnmakers uit Duitsland en Oostenrijk. De Stahl Cuvée  Erstes Fass is gemaakt van Riesling en de minder bekende Scheurebe druif. De Scheurebe druif is een kruising tussen Sylvaner en Riesling. Van deze druif worden droge en zoete wijnen gemaakt. De droge wijnen zijn heerlijk fris en rijk, met de smaak van een sappige grapefruit. De combinatie van Riesling en Scheurebe zorgt voor een fruitige, frisse wijn, iets exotisch en met pit. Dit maakt de Stahl Cuvée Erstes Fass de perfecte wijn voor bij de asperges.

Onno Kleyn schrijft over deze wijn: "Een heerlijk onbezonnen glas witte wijn, smaakt fantastisch onder zonnige omstandigheden, maar gaat hapjes ook niet uit de weg."

Die zonnige omstandigheden laten niet lang op zich wachten. Vanaf woensdag -18 april 2018- lijkt het wel hoogzomer! De temperatuur stijgt naar 20-25 graden. Dus dat wordt dubbel genieten. Heerlijk buiten asperges eten met een mooi glas Cuvée Stahl Erstes Fass erbij.

Proost en eet smakelijk!

De Stahl Cuvée Erstes Fass is te koop in de winkel en in onze webshop voor €8,95. Bij drie flessen krijgt u 10% korting en bij zes flessen 20% korting.

I love wijn, Viviënne

Gerelateerde producten

Deel deze blog

Vergelijk 0