De Wijnbox van Juli!

Gepubliseerd: 22-06-2019 16:34:19
Categoriën: Wijn blog

De Wijnbox van Juli!

De Wijnbox van de maand juli staat natuurlijk in het teken van de zomer. Ik heb dit keer drie heerlijk zomerse wijnen uitgezocht. Ideaal voor als je na een dag werken nog lekker in de tuin kan zitten met een glas wijn erbij maar zeker ook heerlijk bij de barbecue.

1. Mount Riley Sauvignon Blanc

In een eerdere blog schreef ik al over de Mount Riley Limited Release. Een heerlijke wijn uit Nieuw Zeeland. Nu is het tijd voor het "zusje" de Mount Riley Sauvignon Blanc. Deze wijn hebben we al een behoorlijke tijd in het assortiment en drinken en verkopen we zelf altijd vol enthousiasme. In Nieuw Zeeland is de Sauvignon Blanc toch wel de meest populaire druif en het grootste gedeelte groeit in Marlborough in het Noord Oosten van het Zuidereiland. Mount Riley streeft naar vriendelijk, nuchter en benaderbaar. Het is een familiebedrijf met een onafhankelijke geest en een belofte tot het produceren van wijnen van uitzonderlijke waarde. Wijn waar mensen van houden! Een ongekend warme zomer in combinatie met ongebruikelijke late zomerregen maakte het groeiseizoen van 2018 tot een enorme uitdaging. Maar met druiven van verschillend gelegen wijngaarden is het gelukt om de Mount Riley Sauvignon Blanc te maken zoals deze hoort te zijn. Een fijne fris droge wijn, je proeft citrus, meloen en een friszure groene appel. Een heerlijk lange afdronk zorgt voor extra lang genieten van deze wijn. Goed gekoeld op zijn lekkerst.

2. South Emotion Grenache Gris

Een zonnigere wijn dan de South Emotion bestaat bijna niet. Gemaakt van de Grenache Gris druif, wat minder bekend dan Grenache Noir en Grenache Blanc maar door de lichtroze schil uitermate geschikt voor het maken van rosé. Deze rosé wordt ook wel "Flamingo" genoemd en dat doet mij gelijk denken aan vorig jaar zomer in Zuid Frankrijk waar we onderweg naar zee de Flamingo's heerlijk in het water zagen staan. Bij het proeven van de wijn was ik dus al een klein beetje bevooroordeeld, ik was weer even terug in het zonnige Frankrijk. Nu was het hier ook een zonnige dag en zaten wij na een behoorlijke tocht op de racefiets in de tuin met vrienden. Een mooie gelegenheid dus om deze rosé eens open te maken. En hij stelt zeer zeker niet teleur. Een rosé licht van kleur maar vol van smaak, je proeft perzik en frambozen, iets kruidig en dat maakt hem perfect voor de barbecue maar kan dus ook prima na het sporten, na een dag hard werken of gewoon zomaar. :)

3. Negro Dina Barbera d'Alba

Van Frankrijk gaan wij naar het zonnige Italië , regio Piëmonte in Noord-West Italië. Wijnhuis Angelo Negro maakt al drie eeuwen wijn, zij selecteren de druiven met passie en toewijding en maken wijnen met al hun kennis en de modernste technieken maar met groot respect voor kwaliteit en de natuur. De hele familie Negro werkt mee in het bedrijf en één ieder doet waar hij of zij goed is. De Barbera druif komt vooral voor in de Piëmonte en werd lang beschouwd als tweederangs druif. In de jaren tachtig kwamen de wijnmakers er gelukkig achter dat dit geheel onterecht is en sindsdien neemt de kwaliteit van de wijn nog steeds toe. Negro Dina Barbera d'Alba is een lichte rode wijn maar toch vol rood fruit, je proeft de kersen en de bessen. Een hele plezierige wijn die licht gekoeld het beste tot zijn recht komt. Drink hem bij de pizza, de pasta of de barbecue.

Nu maar hopen op heel veel zonnige zomerdagen!

Geniet met passie en liefde van deze drie prachtige wijnen en wie weet tot volgende maand!

I love wijn, Viviënne

Deel deze blog

Vergelijk 0