De Wijnbox van juni!

Gepubliseerd: 03-06-2019 17:16:56
Categoriën: Wijn blog

De Wijnbox van juni!

We hebben nu toch iets leuks in de winkel. De wijnbox! Elke maand vullen we deze box met 3 verschillende door ons met liefde en passie geselecteerde wijnen. Niks geen abonnement, niks verplicht, gewoon gezellig de winkel binnen lopen en een gevulde box kopen.

De eer aan mij om de box van de maand juni te vullen. Volledige vrijheid, maak er maar iets moois van was de opdracht. In een winkel met zoveel mooie en lekkere wijnen is het nog lastig kiezen, maar het is gelukt hoor.

Ik heb gezocht naar een wijn met Nederlandse roots, één waar ik elke keer weer blij van word en 1 waar ik zelf ook heel benieuwd naar was.

Het fijne aan deze box is dat ik ook elke maand een blog mag schrijven over de wijnen, dus een goede reden om ze weer eens te proeven.

1. Groot Parys Die Tweede Droom Chenin Blanc

Een wijn uit het assortiment van "Magister Vini" Udo Göebel. Udo heeft een enorme passie voor wijn, 3 x verkozen tot Vinoloog van het jaar en geeft les aan de Wijnacademie. In 2005 heeft hij het roer omgegooid, een sabbatical genomen om in Zuid Afrika op zoek te gaan naar de mooiste wijnen. 15 wijnhuizen heeft hij uitgezocht, hij importeert de wijnen rechtstreeks en wij hebben het geluk dat wij veel van zijn wijnen ook mogen verkopen. 

 

Het leuke aan Groot Parys Die Tweede Droom Chenin Blanc is dat de eigenaren Nederlands zijn. In 2002 vertrokken Eric Verhaak en Mariëtte Ras naar Zuid Afrika om op het landgoed Groot Parys druiven te verbouwen en wijn te maken. Met vooral Chenin Blanc en Chardonnay van de beste percelen maken zij biologische wijnen voor Die Tweede Droom. De Chenin Blanc druiven groeien aan minimaal 30 jaar oude stokken en de grond behoort tot de beste van Zuid Afrika voor de Chenin Blanc druiven.

De wijn is heerlijk fruitig, vol van smaak, lekker mild en niet te zwaar.

Je proeft waar Udo Göebel naar op zoek was: 

"Veel mensen drinken goedkope Zuid-Afrikaanse wijn. En ik merkte dat, als je wat meer wilt uitgeven per fles, de kwaliteit met grote sprongen toeneemt. Terwijl de flessen van een euro of vijf al heerlijk zijn, zal een fles waar je wat meer aan uitgeeft, je nog meer plezier geven. Daar blijf je van proeven, daar blijf je aan snuffelen, daar blijf je nieuwe geuren en smaken in ontdekken. En dat wil ik mensen graag laten ervaren. Ik heb in Zuid-Afrika wijnen uitgezocht met een buitengewoon goede prijs-kwaliteitverhouding." Proost! Aldus Udo Göebel

Drink de wijn bij de pasta met romige saus, bij kip of wit vis. Drink hem vooral regelmatig zodat je elke keer weer denkt "oh ja, daarom drink ik deze wijn zo graag".  De wijn is nu op dronk maar kan bewaard worden tot 2021. Maar het lijkt mij niet dat iemand dat gaat redden!

2. Mip Classic Rose

Bij de MIP rosé kunnen we een lang verhaal, kort maken. Een "top" rosé die het hele jaar door maar vooral lekker in de zomer gedronken kan worden. De rosé is gemaakt van de druiven Cinsault -60%-, Syrah -20%- en Grenache -20%-. Zoals in de Provence gebruikelijk is, is het een lichte rosé. Je ruikt en proeft rood fruit en citrus.

Heerlijk te drinken bij de bbq, bij een salade, met vrienden in de tuin of welverdiend na een dag werken. Eigenlijk altijd goed!

Pas in 2007 werd de eerste MIP - Made in Provence - rosé gemaakt door Guillaume & Virginie Philip. Ze streven naar het maken van excellente wijnen en hebben daarmee al heel wat prijzen in de wacht gesleept. Waaronder 8 jaar achter elkaar de Prix d’Excellence au Concours Général Agricole.

Afbeeldingsresultaat voor prix de excellence au concours général agricole

Are you Miping ready?

3. Gran Allegranza Alicante Monastrell

In mijn vorige blog schreef ik over het kleine broertje van de Gran Allegranza Alicante Monastrell. Nieuw in ons assortiment en een enorme verrassing uit Spanje. Ik schreef ook dat ik erg benieuwd was naar zijn grote broer dus dit was voor mij de ultieme gelegenheid om de fles open te maken, er eens even lekker voor te gaan zitten en de wijn te proeven. Licht gekoeld en met burgers van de grill was ik wederom verrast van de prachtige wijn die Allegranza weet te maken. Alles klopt aan deze wijn, het prachtige etiket, de smaak en vooral de fijne prijs - kwaliteit verhouding.

Het motto van Allegranza is "Simply Beautiful". Een elegante collectie aan wijnen. Zij richten zich op eenvoudige maar toch mooie wijnen. Wijngaarden die door de wijnmakers met ziel en zaligheid worden verzorgd, een uitdaging om alleen het beste eruit te halen. De druiven worden met de hand geoogst om er daarna met liefde en passie wijn van te maken. De Gran Allegranza Alicante Monastrell is gemaakt van 100% Monastrell die aan 40 jaar oude wijnstokken groeien. Met 6 maanden rijping op Frans eiken vaten is het een heerlijk zachte wijn. Vol bramen, kruiden en chocolade.

Zoals de wijnmakers het bedoeld hebben: "Een traktatie die je niet wilt laten liggen".

Ik hoop dat u met evenveel passie en liefde van deze drie prachtige wijnen geniet en wie weet tot volgende maand!

I love wijn, Viviënne

 
Deel deze blog

Vergelijk 0