De Wijnbox van augustus!

Gepubliseerd: 02-08-2019 10:01:25
Categoriën: Wijn blog

De Wijnbox van augustus!

Midden in de vakantieperiode staat de wijnbox van de maand augustus weer voor u klaar. We gaan gewoon nog even door met zomerse wijnen want het weer laat ons tot nu toe zeker niet in de steek.

We beginnen met een wijn die wij nieuw in het assortiment hebben maar waar ik lang geleden al eens een fles van in huis gehad heb. Ik wist nog dat ik daar toen erg blij van werd, dus toen we de mogelijkheid kregen om deze wijn te bestellen hebben we dat gelijk gedaan. Soms kan het zijn dat je iets in je hoofd mooier maakt dan het daadwerkelijk was. Denk maar eens aan al die wijnen die we meeslepen van onze vakantiebestemmingen. Niks mooier dan de wijn je daar dronk op het terras of proefde bij de lokale wijnboer. Tot je thuis komt, na een drukke dag op werk aan die wijn begint en denkt: "dit kan nooit dezelfde wijn zijn". Een beetje gespannen begon ik dus aan deze wijn, was hij nog steeds zo lekker als lang geleden? Gelukkig heeft mijn geheugen mij niet in de steek gelaten, wat een heerlijke Albariño is dit!
Deze wijn gemaakt van 100% Albariño druiven komt uit de Rias Baixas regio in Noordwest Spanje. Het is het meest natte deel van Spanje. De Albariño druif kan hier goed tegen maar groeit voor de zekerheid wel hoog boven de grond. De wind zorgt er voor dat de druiven snel weer drogen na een regenbui en de bladeren beschermen de druiven tegen de felle zon. Zo maken de druiven minder kans op nare schimmelziektes.
Afbeeldingsresultaat voor albarino druif
capa personalización
De Atlantis Albariño wordt gemaakt door een wijnbedrijf dat in vijftien gebieden van Spanje wijngaarden heeft. Ze zien elke wijn als een project en gaan geen uitdaging uit de weg. Elke wijn die ze maken heeft zijn eigen verhaal en deze wordt gebotteld in de fles.
Je proeft en ruikt het tropische fruit, de grapefruit en invloed van de Atlantische Oceaan zorgen voor de nodige frisheid van de wijn. Goed gekoeld zorgt dat de wijn perfect past bij pittige gerechten, bij schelp- en schaaldieren en bij vis van de grill.
 
Van Spanje gaan we naar de buren in Portugal. Een land waar prachtige wijnen vandaan komen gemaakt van onuitspreekbare inheemse druivenrassen.
Espadeiro is een rode Portugese wijndruif die voornamelijk in de regio Minho in Noordwest Portugal wordt geplant voor het maken van Vinho Verde rosé. Letterlijk vertaald betekent Vinho Verde "groene wijn" maar eigenlijk wordt bedoeld jong gebottelde wijn. Casal Venozela is een familiebedrijf dat sinds 1983 wijn maakt. Hun missie is: de beste Vinho Verde wijn produceren op een zo natuurlijk mogelijke manier en op traditionele wijze!
De Casal de Ventozela Espadeiro hebben wij al wat langer in het assortiment en is een echt zomerse rosé waar we elk jaar weer blij van worden. De aardbeien en frambozen stuiven het glas uit. Een heerlijk fruitige rosé met een licht tinteltje en een lange afdronk. Ideaal voor bij de bbq of op een zomers feestje.
 
Van Portugal gaan door naar onze buren in Duitsland. Marco Winterberg is importeur van Duitse en Oostenrijkse wijnen. De wijnen komen van kleine familiebedrijven. Het zijn jonge, goed opgeleide wijnmakers die zo natuurlijk mogelijk werken, wat zorgt voor eerlijke wijnen. Wij hebben een groot assortiment van de wijnen van Marco Winterberg staan. Zo ook de Spätburgunder van Weingut Klein. Met 25 hectare aan wijngaarden kan je deze wijnboer in de Pfalz in Duitsland niet echt klein noemen. Het is een familiebedrijf en met ziel en zaligheid maken zij "Wein - vom boden geprägt". Wijn zoals de grond het vormt! De klassieke Spätburgunder komt licht gekoeld het beste tot zijn recht. Fruitig maar ook kruidig dat zorgt voor de nodige pit in de wijn. Geef de wijn wat tijd, dan proef en ruik je de rode bessen, kruiden en chocolade. Ideaal voor als je op een warme dag toch zo'n zin hebt in rode wijn.
 
Geniet met passie en liefde van deze drie prachtige wijnen en wie weet tot volgende maand!
Dan waarschijnlijk iets later dan u gewend bent want ik ga heerlijk met het gezin genieten rondom de Provence en de Mont Ventoux.
 
I love wijn, Viviënne

Deel deze blog

Vergelijk 0