Let it snow, let it snow, let it snow….

Gepubliseerd: 21-12-2017 10:29:47
Categoriën: Wijn blog

Let it snow, let it snow, let it snow….

…Oh, the weather outside is frightfull. But the fire is so delightfull. And since we’ve no place to go. Let it snow, let it snow, let it snow.

De hoeveelheid geschenken die we deze week ingepakt hebben zijn niet te tellen. Ook merken we dat veel klanten al bezig zijn met het kerstdiner en daar bijpassende wijnen voor komen kopen.

Ik kreeg deze keer de Hess Select Zinfandel uit Californië mee naar huis met de opdracht om daar een lekker kerstgerecht bij te maken. Deze druif heet in Californië Zinfandel maar staat in Italië bekend als Primitivo. Bij de Zinfandel passen veel verschillende gerechten: wild, biefstuk van de grill, stoofvlees of een stevige pasta. Ik vraag thuis wat ik eens klaar zal maken bij deze wijn. Na stoofvlees luisteren ze al niet meer. Als iets hier favoriet is, is dat het wel.

In 1978 is Donald Hess op zakenreis in Napa Valley Californië en wordt hij verliefd op de omgeving van Mount Veeder. Hij vindt het de perfecte plek om zijn twee passies te combineren: wijn maken en het verder uitbreiden en tentoonstellen van zijn kunstcollectie. Donald voltooit de aankoop van zijn eerste stuk land. Hij laat het land eerst goed tot rust komen en gaat daarna op een zo natuurlijk mogelijke manier wijn verbouwen. Er lopen geiten geiten door de wijngaarden die het onkruid bestrijden zodat het gebruik van tractoren zo minimaal mogelijk is. Dit maakt zijn wijnen tot bijzondere wijnen, net even anders dan de andere wijnen in Californië. In 2002 krijgt The Hess Collection de “Code of Sustainable Winegrowing Practices” Dit staat voor sociale verantwoordelijkheid en milieubeheer. Een mijlpaal voor de Hess Collection.

De Hess Select Zinfandel heeft een dieprode kleur en een heerlijke geur. Je ruikt de rode bessen, maar ook kruiden. De smaak is vol en zacht, maar toch krachtig. Je proeft bramen, peper en iets van nootmuskaat.  Een volle, warme wijn met genoeg pit voor bij veel verschillende gerechten. Maar dan heerlijk bij stoofvlees, maar ook zo lekker binnen bij de open haard als het buiten koud is. Let it snow, let it snow, let it snow!

We hebben behalve de Hess Select Zinfandel ook de Hess Select Chardonnay.

De Hess Select Zinfandel is te koop in onze winkel of te bestellen in onze webshop voor €20,95. En zoals u weet bij 3 flessen 10% korting en bij 6 flessen 20% korting.

I love wijn, Viviënne

Deel deze blog

Vergelijk 0