Nieuw uit Nieuw Zeeland!

Gepubliseerd: 31-08-2018 10:34:09
Categoriën: Wijn blog

Nieuw uit Nieuw Zeeland!

We hebben een nieuwe wijn in het assortiment, Mount Riley Limited Release Sauvignon Blanc uit Marlborough - Nieuw Zeeland. Het "zusje" Mount Riley Sauvignon Blanc hebben we al in het assortiment en deze drinken en verkopen we zelf vol enthousiasme. Maar we houden nou eenmaal van Limited, Speciaal en beperkte aantallen. Dat maakt het toch net een beetje meer bijzonder.

De Mount Riley Limited Release Sauvignon Blanc is gemaakt van de beste selectie druiven uit 2017. Waarvan 70% uit de Wairau Valley en 30% uit Awatere Valley komt. De Limited Release wordt in kleine hoeveelheden gemaakt en alleen verkocht via wijnwinkels, restaurants en de kelderdeur van Mount Riley.

Afbeeldingsresultaat voor wairau valley en awatere valley
Mount Riley streeft naar vriendelijk, nuchter en benaderbaar. Het is een familiebedrijf met een onafhankelijke geest en een belofte tot het produceren van wijnen van uitzonderlijke waarde. Wijn waar mensen van houden!

En die belofte maken ze meer dan waar, de Limited Release is met recht een wijn waar ik heel blij van word. In de geur niet dat hele uitspattende Nieuw Zeelandse, maar subtiel passievrucht, limoen en wat kruidig. Een volle fruit smaak, fris en licht in de zuren met een heerlijke afdronk. Deze wijn is nu al heerlijk op smaak maar kan zeker nog bewaard worden tot eind 2019. Het is een heerlijke wijn als aperitief, bij een salade of bij Aziatische gerechten.

Nu te koop in de winkel en in de webshop voor €13,45 maar wees snel want op = op.

I love wijn, Viviënne

Deel deze blog

Vergelijk 0