Rosé van het jaar!

Gepubliseerd: 19-06-2018 16:25:56
Categoriën: Wijn blog

Rosé van het jaar!

De Zweigelt Rosé van Josef & Philipp Bründlmayer is tijdens het 30ste Proefschrift Wijnconcours uitgeroepen tot Rosé van het Jaar!

Al sinds 1989 organiseert wijntijdschrift Proefschrift het jaarlijkse Proefschrift Wijnconcours. Deze competitie, waar duizenden wijnen voor worden ingestuurd, draait om de vraag welke wijnen in Nederland serieus de moeite waard én betaalbaar zijn. De jury bestaat uit wijnjournalisten, wijndocenten, sommeliers en andere ervaren proevers. Tijdens de finale proeverij worden Wijnen van het Jaar gekozen per soort wijn en in verschillende prijscategorieën. Wijnen die de finale bereiken, zijn minimaal vijf keer blind geproefd.

Bij de Rosé competitie was Frankrijk oppermachtig: 16 van de 24 finalewijnen waren van Franse oorsprong. Onder de overige finalewijnen waren er onder meer twee uit Oostenrijk en twee uit Italië. Het is dus heel bijzonder dat de Zweigelt Rosé van Josef & Philipp Bründlmayer uit Oostenrijk is uitgeroepen tot Rosé van het Jaar!

Behalve winnaar in zijn prijscategorie combineerde deze Rosé vol karakter ook heel goed bij de speciale wijn-spijssessie met een Indische rijsttafel. Door zijn fruitige geur en de licht zoete smaak was hij uitstekend opgewassen tegen de verschillende en pittige geuren en smaken van de rijsttafel die bij restaurant Mooi Zeist geserveerd werd.

Wij hebben de Zweigelt Rosé van Josef & Philipp Bründlmayer te koop in onze winkel en in de webshop voor €8,95. 3 flessen = 10% korting - 6 flessen = 20% korting.

I love wijn, Viviënne

Deel deze blog

Vergelijk 0