Terug van weggeweest!

Gepubliseerd: 14-03-2019 11:05:46
Categoriën: Wijn blog

Terug van weggeweest!

Wijnen die we al eerder hebben gehad maar niet standaard in het assortiment hebben komen soms weer terug van weggeweest. Daar worden wij dan weer heel blij van. Zoals nu Sarmientos de Tarapacá Chardonnay en Cabernet Sauvignon.

Uit Chili van de welbekende druiven Chardonnay en Cabernet Sauvignon. Denk vooral aan hoe die druiven daar heerlijk groeien, een gezond klimaat, zonnig, droog en precies genoeg neerslag. In het enige land waar de druifluis nooit kans heeft gekregen om toe te slaan, dus de wijnstokken zijn niet geënt maar gaan direct met de wortel in de bodem. Niet alleen de druifluis heeft geen kans gekregen ook schimmels krijgen weinig kans om de druiven aan te tasten, dit zorgt ervoor dat er weinig tot geen bestrijdingsmiddelen nodig zijn. Dus goed voor het milieu en helemaal goed voor de pure smaak van de wijn.

Het meest vooraanstaande wijngebied in Chili is Maipo Valley. De eerste stokken werden al in 1600 aangeplant, en het staat bekend om volle maar toch fruitige wijnen.
Vina Tarapacá begon als wijnhuis Viña de Rojas en is lang geleden opgericht door Don Francisco de Rojas y Salamaca, hij liet speciaal wijnstokken uit Frankrijk komen die hij in zijn eigen wijngaarden aanplantte. Na een overname veranderde de naam naar "Zavala" maar na de scheiding van de toenmalige eigenaar en zijn vrouw, eiste de vrouw het wijndomein op en vernoemde het naar haar advocaat "Tarapacá" als dank voor het oplossen van alle problemen rondom de scheiding. De advocaat droeg als bijnaam de Leeuw van Tarapacá. - Tarapacá is een stad in het noorden van Chili -
 
Beide wijnen zijn echte "Allemansvrienden" makkelijk te combineren met veel gerechten maar ook fijn om gewoon zo heerlijk van te genieten.
 
De Chardonnay is jong gedronken nog wat fris maar wordt in de loop van de tijd ronder en rijper, fijn om te drinken als apéritief of bij een stukje kaas. Je ruikt peer, citrus en ananas. Mooi vol van smaak met een frisse afdronk. Nu mooi op dronk maar kan ook nog prima 2 jaar na oogst gedronken worden.
 
De Cabernet Sauvignon past bij veel verschillende gerechten maar vooral heerlijk bij rood vlees of een stukje Hollandse kaas. Je ruikt en proeft de kersen en de bessen, met wat kruidigs een volle wijn maar heerlijk zacht in de afdronk. Nu mooi op dronk maar kan ook makkelijk tot 5 jaar na oogst bewaard blijven. - maar wie houdt het vol om ze zolang te bewaren? :) -
 
Behalve dat de wijnen "Allemansvrienden" zijn, zijn ze ook nog eens heel vriendelijk geprijsd. Voor onze wijnklanten hebben wij altijd de aanbieding: bij 3 flessen 10% korting en bij 6 gelijke flessen zelfs 20% korting.
 
Voor de Sarmientos de Tarapacá Chardonnay of Cabernet Sauvignon is dit : per fles €6,95 en bij een doos à 6 flessen betaalt u €33,36 - OP = OP -
 
Tot snel in de winkel.
 
I love wijn, Viviënne
 


Deel deze blog

Vergelijk 0