Wijn zoals wijn bedoeld is!

Gepubliseerd: 23-02-2018 11:39:53
Categoriën: Wijn blog

Wijn zoals wijn bedoeld is!

In januari hebben we flink wat nieuwe wijnen ingekocht. We zijn naar de Wine Professional geweest, een goede manier om veel nieuwe wijnen te proeven en later te beslissen wat gaan we toevoegen aan het assortiment. Van andere wijnen vragen we eerst een proeffles aan om zeker te weten dat we alle drie de wijn goed genoeg vinden om te verkopen. En sommige wijnen kopen we op gevoel, omdat het wijnen zijn met een bijzonder verhaal of omdat de wijn een mooie prijs gewonnen heeft.

Zo kwamen we op de Altos de Torona uit Rías Baixas in Spanje. Een wijn gemaakt van de Albariño druif. De Altos de Torona Albariño heeft verschillende gouden awards gewonnen en is uitgeroepen tot "Beste Albariño van de wereld". Dat sprak ons natuurlijk gelijk aan.

In het Noordwesten van Spanje op de top van een 350 meter hoge heuvel aan de voet van de Galelo berg ligt Bodega Altos de Torona, met de hoogst gelegen wijngaarden van Rías Baixas. Pas in het jaar 2000 heeft de eigenaar de grond gekocht en ruim 100 hectare wijngaarden aangelegd. De wijnbouw is nu al milieuvriendelijk, maar ze zijn hard op weg naar biologische wijnbouw.

De wijn is licht van kleur, je ruikt appeltjes, maar ook wat toast. Wat een fijne zachte wijn, vol tropisch fruit en toch ook fris. Met een heerlijke afdronk. Dit is alvast het voorjaar in je glas.

Wijn zoals wijn bedoeld is!

I love Wijn, Viviënne

Gerelateerde producten

Deel deze blog

Vergelijk 0