U dient minimaal 18 jaar te zijn om
Passievoorwhisky.nl te mogen bezoeken.
SORRY, je hebt niet de wettelijke leeftijd om toegang te krijgen tot onze website
Vallein Tercinier XO Cognac #5 Bûche de Noël
Cognac
Vallein Tercinier XO Cognac #5 Bûche de Noël
Cognac
Bottelaar | Malternative Belgium |
Distillery / merk | Vallein Terciner |
Land | France |
Regio | Cognac |
Inhoudsmaat | 0.7 liter |
Alc/vol | 44% |
Leeftijd | +/- 20 years |
Gebotteld | 01-10-2020 |
Aantal flessen | 150 |
"Onze vrienden Cathérine en Stéphane van Vallein Tercinier hebben een zeer lekkere blend voor ons samengesteld. Toegankelijk maar toch met een uniek profiel. Met 44% ook wat hoger in alcohol dan de gekende standaard bottelingen.
Deze blend heeft een leeftijd van ongeveer 20 jaar oud, is samengesteld uit cognacs van meerdere jaren en verschillende crus.
De neus wordt gemarkeerd door bloesems van fruitbomen, nootjes, peperkoek en engelse cake. Deze heeft zelfs een licht rokerig kantje (fumée). Op de smaak veel appelsien en gedroogde bloemen, overvloed aan brioche, rozijnen en vanille patisserie pudding. De kaneel en gember zorgen voor de kruidige balans. Op de finish rood fruit en menthol, gedroogde tabac en rozijnen. Cognac waarvan je zal genieten, te delen met geliefden of misschien een mooi cadeau?"
Tasting notes by Serge Valentin (Whiskyfun.com): 88 points
This new blend is said to be 20 years old, more or less. Bûche de Noël means yule log, so we might be too early with this one, but this is Vallein-Tercinier and we are Whiskyfun, capeesh?
Colour: amber.
Nose: cognac provençal? Funny that I would find liquorice and black olives in this one, a touch of aniseed (there, pastis) as well as almost tons of black nougat. This should count as one of the twelve desserts of Christmas – a Provençal thing indeed.
Mouth: a tad gritty at first (crikey, I might have said armagnac), then very chocolaty, with various fruit fillings, prunes perhaps, rum (rum’s not a fruit, S.), some coffee, some praline, more nougat, a little tobacco, and a good glass of middle-aged rancio from Rivesaltes. No, that’s not quite in Provence anymore.
Finish: rather long, chocolaty, with raisins and rum. Sultanas, ripe peaches and melons are coming in the aftertaste, together with a little mint.
Comments: just excellent, very ‘full’, whatever that means. I’ll keep a few cls for Christmas eve.