Prunier 20 years Fins Bois

Cognac Fins Bois

Meer details

Distillery / merk
Druivensoort
Ugni Blanc
Inhoudsmaat
0.7 liter
Alcoholpercentage
40%
Leeftijd
20 years
EAN
3269861910928
Beschikbaarheid
Op voorraad

€ 85,95 (incl. BTW)

  

- +

Sinds elf generaties heeft het Huis van Prunier, een van de oudste cognachuizen, geleerd hoe zijn eigen geschiedenis levend te houden samen met zijn identiteit en waardering voor zijn producten. Elk gezinslid heeft het motto gehandhaafd: kwaliteit en respect voor lokale tradities.

Gedurende de 19de eeuw en tot aan de jaren ‘30 waren goede wijnjaren ook essentieel voor een goede cognachandel. Het is nog steeds mogelijk om oude jaargangen uit Huize Prunier te vinden bij bepaalde veilingverkopen. In 1986 besloten ze deze cognacs nieuw leven in te blazen. Sommige cognacs waren al meer dan 20 jaar oud en hadden al die tijd in een koele kelder gelegen. Deze cognac is een ode aan het verleden met respect voor de tradities. Verouderd in vochtige kelders laat Prunier de cognac op natuurlijke wijze haar alcohol verminderen. Als je de natuur met rust laat zal je altijd beloond worden.  

Deze 20 jaar oude cognac heeft een rijke neus die duidelijk verwijst naar de kalkbodems waarop de ranken gestaan hebben. Verder zijn er aroma’s van hazelnoten, boter, amandelen en peperkoek.

De smaak blijft lang in je mond hangen en houttonen wisselen zich af met bittere chocolade, leer en honing.

2 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0