Dopff au Moulin Crémant d'Alsace Cuvée Julien

Crémant d'Alsace

Meer details

Wijnhuis / merk
Dopff au Moulin
Druivensoort
Pinot Blanc, Pinot Auxerrois
Land
Frankrijk
Regio
Elzas
Inhoudsmaat
0.75 liter
Alcoholpercentage
12%
EAN
3179200022505
Beschikbaarheid
Dit product is momenteel niet op voorraad

Voeg toe aan vergelijken

Omschrijving

Deze wijn is helder, fonkelend van kleur met een fijne mousse. Hij heeft een zachte fruitige, elegante, bloemige en licht notige geur. De smaak is delicaat, verfijnd droog, sprankelend en subtiel. Deze mousserende Crémant d'Alsace is ook uitermate geschikt als basis voor "Kir Royal".

Extra info Dopff au Moulin

De familie Dopff vestigde zich in de 17e eeuw in Riquewihr. Aanvankelijk waren opeenvolgende generaties meesterkuiper. Het was Jean Dopff die aan het begin van de 19e eeuw geheel voor de wijn koos: hij vestigde zich als "gourmet", ofwel beëdigd wijnhandelaar. Zijn zoon Jean-Gustave volgde hem op en begon met de opbouw van het familiewijngoed. Rond 1900 begint een jonge Julien Dopff, na een stage in Reims, als eerste in de Elzas, met de productie van mousserende wijn volgens de 'methode traditionelle'. Hij legt daarmee de basis voor wat later bekend zal worden als 'Crémant d'Alsace'. Julien Dopff zorgde voor nog een grote innovatie: hij was de eerste die de Elzasserwijn begon te bottelen op de nu zo bekende lange, slanke fles. Om te bewijzen dat zijn wijnen ook op de fles een lange reis goed zouden doorstaan, zond hij een partij heen en weer naar Australië. De wijnen bleken na terugkomst nog in perfecte conditie en Elzasserwijnen konden de wereld gaan veroveren.

Intussen is Dopff au Moulin uitgegroeid tot één van de leidende wijnhuizen in de Elzas en is het marktleider op het gebied van Crémant d'Alsace. Het eigen wijngoed meet meer dan 70 hectaren en daarmee is Domaines Dopff het grootste wijngoed in het hart van de Elzas. Het bedrijf is nog altijd voor 100% in handen van de familie. Momenteel zijn er twee generaties Dopff in het bedrijf actief: Pierre-Etienne Dopff en Etienne-Arnaud Dopff. Met bijna 9 ha. is Domaines Dopff de grootste eigenaar in Riquewihr's beroemde Grand Cru 'Schoenenbourg'.

Naast de eigen wijngaarden werkt Dopff au Moulin met een groot aantal vaste contractboeren, die het gehele jaar door begeleid worden. Dopff vinifieert al haar wijnen zelf.

2 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0