Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Poderi Luigi Einaudi Moscato d'Asti

Moscato d'Asti

Poderi Luigi Einaudi Moscato d'Asti
  • Poderi Luigi Einaudi Moscato d'Asti
  • Poderi Luigi Einaudi Moscato d'Asti

Poderi Luigi Einaudi Moscato d'Asti

Moscato d'Asti

Wijnhuis / merkPoderi Luigi Einaudi
DruivensoortMoscato
LandItalië
RegioPiemonte
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol5%
Oogstjaar2017
EAN8026879008017
Out of stock

In 1897 studeert de 23-jarige Luigi Einaudi af als econoom aan de Universiteit van Turijn. Van de opbrengst van zijn eerste boek koopt hij een boerderij in de Piemontese streek Langhe. Een succesvolle journalistieke, wetenschappelijke en politieke loopbaan volgt – Luigi Einaudi is na WO II de eerste president van Italië – maar hij blijft nauw betrokken bij de uitbreiding en ontwikkeling van zijn wijnbedrijf. De stelregel bij de keuze van nieuwe wijngaarden is tot op de dag van vandaag dat ‘a great wine can only come from a great vineyard and great terroir’. De cru San Luigi in Dogliani en de meest recente cru Cannubi in Barolo zijn daar goede voorbeelden van. Kwaliteit is het belangrijkste doel voor Einaudi en de vele erkenningen door internationale wijnspecialisten bevestigen dat het constante streven naar kwaliteit altijd resultaat oplevert. Sinds 1990 is het wijnbedrijf in handen van Luigi’s talentvolle achterkleinzoon Matteo Sardegna.

Klimaat/Terroir

Landklimaat met lange koude winters en warme, vaak vochtige zomers. De wijngaarden liggen op 380 meter hoogte en zijn gericht op het zuidwesten. De bodem is rijk aan kalk en mergel.

Vinificatie

De most wordt gekoeld tot 0°C. en langzaam vergist in afgesloten tanks waar de mousse ontstaat. Bij het gewenste evenwicht tussen alcohol en restsuiker wordt de vergisting onderbroken door de temperatuur flink te verlagen.

Druiven

Moscato.

Geur & Smaak

Heldere strogele wijn met een intense, frisse geur van muskaatdruiven, zoete appel en peer. Friszoete smaak met een elegante mousse en aroma’s van rijpe perzik en fris exotisch fruit.

Serveersuggestie

Met nog geen zes procent alcohol is deze wijn - jong gedronken - uitermate geschikt als aperitief, maar ook ideaal bij desserts op basis van fruit en ijs.

Weetje

De druiven komen uit de wijngaarden die liggen in de gemeente Castiglion Tinella Cueo op een hoogte van 280 meter, dat zorgt voor een mooie zoet-zuur balans in de druiven.

Poderi Luigi Einaudi Moscato d'Asti

Poderi Luigi Einaudi Moscato d'Asti