Spanish Caribbean XO 1731 Fine & Rare

Distillery / merk
Land
Cuba and Dominican Republic
Inhoudsmaat
0.7 liter
Alcoholpercentage
46%
Leeftijd
no age statement
Vattype
Ex-Bourbon Casks
EAN
8719689981105
Beschikbaarheid
Dit product is momenteel niet op voorraad

Voeg toe aan vergelijken

Het jaar 1731 staat in de geschiedenisboeken gemarkeerd als het jaar dat de Britse Royal Navy besluit de manschappen een halve ‘pint’ rum te bieden, als onderdeel van hun soldij. Maar al ver daarvoor werd de drank gewaardeerd door velen. Al honderden jaren is deze drank met zijn rijke kleuren en volle, gevarieerde smaken verbonden met de historie en tradities van Midden- en Zuid-Amerika en het Caribisch gebied.

Tegenwoordig staat 1731 voor een unieke collectie rums, elk met een eigen karakter en oorsprong. De collectie biedt drie mooie rum blends en drie single origin rums, allemaal met de eigen natuurlijke kleur en pure smaak, zonder additieven of toegevoegde suikers. 

1731 is meer dan een merknaam. Het is een nieuwe kijk op rum, het maakproces, de smaak, de beleving. Met een zeldzaam mooi palet aan rums laat het merk de warme geschiedenis van de bakermat van de rum herleven. 

De 1731 Spanish Caribbean Blend is een 100% Column Still rum in een kleine oplage. De blend combineert een 5-jarige Cubaanse rum met een tot 8 jaar oude rum uit de Dominicaanse Republiek en brengt daarmee de prachtige volle smaken van de Spaanse Cariben tot leven. Deze Extra Old (XO) combinatie brengt rums van verschillende leeftijden samen tot een blend met een uniek karakter. De rums in de Spanish Caribbean Blend zijn 3 tot 8 jaar oud.

Proefnotitie:

Hoge esters met vers geverfd hout in de blakerende zon, vers gesneden rozen, kauwgomballen en meeldraden van lelies. De tong ervaart een combinatie van bloemen, eikenhout en vers gemaaid gras vermengt met mint.

2 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0