Cuba 5 years 1731 Fine & Rare

Distillery / merk
Land
Cuba
Inhoudsmaat
0.7 liter
Alcoholpercentage
46%
Leeftijd
5 years
Vattype
Ex-Bourbon Casks
EAN
8719689981303
Beschikbaarheid
Slechts één verkrijgbaar

€ 43,95 (incl. BTW)

  

- +

Voeg toe aan vergelijken

Het jaar 1731 staat in de geschiedenisboeken gemarkeerd als het jaar dat de Britse Royal Navy besluit de manschappen een halve ‘pint’ rum te bieden, als onderdeel van hun soldij. Maar al ver daarvoor werd de drank gewaardeerd door velen. Al honderden jaren is deze drank met zijn rijke kleuren en volle, gevarieerde smaken verbonden met de historie en tradities van Midden- en Zuid-Amerika en het Caribisch gebied.

Tegenwoordig staat 1731 voor een unieke collectie rums, elk met een eigen karakter en oorsprong. De collectie biedt drie mooie rum blends en drie single origin rums, allemaal met de eigen natuurlijke kleur en pure smaak, zonder additieven of toegevoegde suikers. 

1731 is meer dan een merknaam. Het is een nieuwe kijk op rum, het maakproces, de smaak, de beleving. Met een zeldzaam mooi palet aan rums laat het merk de warme geschiedenis van de bakermat van de rum herleven. 

De 1731 Cuba 5 Year Old is een single origin rum die met zorg is geselecteerd op kleur, smaak, geur en het regionale karakter van het eiland. Deze traditionele Column Still rum heeft minimaal 5 jaar gerijpt op oude bourbonvaten en weerspiegelt ten volle de authentieke smaak van Cuba.

Proefnotitie:

De geuren zijn minder zoet, maar wel zo rijk met cola snoepjes, kersen en bessen, een vleugje lysol en verbrande kokos. De smaak is vol en veel zoeter, maar de kruiden nemen de tong uiteindelijk over.

1 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0