Takamaka White 2021 Habitation Velier

Pure Single Rum

Meer details

Distillery / merk
Regio
Inhoudsmaat
0.7 liter
Alcoholpercentage
56%
Gebotteld
2021
EAN
3700597353653
Beschikbaarheid
Op voorraad

€ 59,95 (incl. BTW)

  

- +

Habitation Velier is een bijzonder project waarin exclusieve bottelingen worden gemaakt door partnerships met een aantal van de beste rum producers ter wereld. 100% pot still rum, compleet gerijpt in de tropen zonder enige toevoeging van suiker en gebotteld op hoge- of vatsterkte. 

De distilleerderij Trois Frères, waar Takamaka wordt geproduceerd, is opgericht door Richard en Bernard d’Offay in 2002 en bevindt zich op het eiland Mahé op de Seychellen. Het wordt geproduceerd uit suikerriet dat op de Seychellen wordt verbouwd en hier is het terroir heel anders dan in andere rum-producerende regio’s.

Deze versie, gemaakt van suikerriet dat lokaal in een granieten grond wordt geteeld, is gedistilleerd in pot stills en heeft een esther gehalte van 466 gram per hectoliter pure alcohol.

Proefnotities:

Neus: Vol en toch etherisch. Rietsap, rietsuiker met daarna tonen van fruit zoals perzik, peer, framboos en ananas. Aan het einde komen er nog tonen van tabak en verse gember geleidelijk naar boven.

Smaak: Rijk en genereus. De fruitige tonen van de neus zetten door en ontwikkelen zich. Daarnaast tonen van kruiden als steranijs, kruidnagel en kaneel en noten.

Afdronk: Lang en romig. Minerale tonen van rietsap. Daarnaast tonen van gekonfijt fruit en rozenblaadjes.

18 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0