British West Indies XO 1731 Fine & Rare

Distillery / merk
Land
Trinidad, Barbados and Jamaica
Inhoudsmaat
0.7 liter
Alcoholpercentage
46%
Leeftijd
no age statement
Vattype
Ex-Bourbon Casks
EAN
8719689981006
Beschikbaarheid
Dit product is momenteel niet op voorraad

Voeg toe aan vergelijken

Het jaar 1731 staat in de geschiedenisboeken gemarkeerd als het jaar dat de Britse Royal Navy besluit de manschappen een halve ‘pint’ rum te bieden, als onderdeel van hun soldij. Maar al ver daarvoor werd de drank gewaardeerd door velen. Al honderden jaren is deze drank met zijn rijke kleuren en volle, gevarieerde smaken verbonden met de historie en tradities van Midden- en Zuid-Amerika en het Caribisch gebied.

Tegenwoordig staat 1731 voor een unieke collectie rums, elk met een eigen karakter en oorsprong. De collectie biedt drie mooie rum blends en drie single origin rums, allemaal met de eigen natuurlijke kleur en pure smaak, zonder additieven of toegevoegde suikers. 

1731 is meer dan een merknaam. Het is een nieuwe kijk op rum, het maakproces, de smaak, de beleving. Met een zeldzaam mooi palet aan rums laat het merk de warme geschiedenis van de bakermat van de rum herleven. 

De 1731 British West Indies Blend is een mooie blend in een kleine oplage, die de smaken van drie eilanden in het Caribisch gebied samenbrengt: de intense smaak van jonge, traditioneel gedistilleerde Pot Still rums uit Jamaica, op eikenhout gerijpte Column Still rums en wat zwaardere Pot Still rums uit Barbados en prachtig gerijpte Column Still rums uit Trinidad. Deze Extra Old (XO) combinatie brengt rums van verschillende leeftijden samen tot een blend met een uniek karakter. De rums in de British West Indies Blend zijn 0 tot 8 jaar oud.

Proefnotitie:

Deze blend heeft rum van o.a. Foursquare, Hampden Estate en Monymusk in zich en kruidig met tropisch fruit, melkchocolade en zwetend eikenhout voeren de boventoon. De tong wordt verwend met kokos, rood plakkend fruit en chocolade.

 

13 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0