Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Glenmorangie 1990 - 2016 Grand Vintage Malt

Highland Single Malt Scotch Whisky

Glenmorangie 1990 - 2016 Grand Vintage Malt
  • Glenmorangie 1990 - 2016 Grand Vintage Malt
  • Glenmorangie 1990 - 2016 Grand Vintage Malt

Glenmorangie 1990 - 2016 Grand Vintage Malt

Highland Single Malt Scotch Whisky

BottelaarDistillery bottling
Distillery / merkGlenmorangie
SerieBond House No.1 Collection
LandScotland
RegioHighlands
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol43%
Gedistilleerd1990
Gebotteld2016
VattypeEx-Bourbon and Sherry Casks
EAN5010494934823
Out of stock

De release van een van de lekkerste whisky's die Glenmorangie ooit heeft gemaakt, vormt de lancering van Bond House No 1: de vintage collectie van de distilleerderij. Deze exclusieve collectie van limited-edition releases verkent de unieke herkomst van lang gerijpte whisky’s van Glenmorangie, die ieder in één jaar zijn gedistilleerd.

De collectie heeft de naam gekregen van de grootste opslagruimte van Glenmorangie uit de negentiende eeuw. Generaties lang was Warehouse No 1 de plek waar de rijpingsvaten van de distilleerderij stonden. Toen Glenmorangie in 1990 echter wilde voldoen aan de groeiende vraag van liefhebbers naar de single malt, veranderde de functie van het warenhuis volledig. Bonded Warehouse No 1 werd omgebouwd tot een nieuwe stokerij, waar de kenmerkende koperen distilleerketels van Glenmorangie zich bevonden, die bekend staan als de hoogste van Schotland. Dankzij de lengte van de ketels doet de damp er langer over om bij de bovenkant te komen, waardoor er een zachtere, elegantere drank ontstaat. Vandaag de dag is Bonded Warehouse No 1 het hart van de whiskymakerij van de distilleerderij en het geeft je het gevoel alsof je je in een kathedraal in de Hooglanden bevindt.

Met de Glenmorangie Grand Vintage Malt 1990 als eerste editie in de collectie eert Glenmorangie dit jaar van verandering, dat ook om een andere reden een gedenkwaardig jaar was. De gerstoogst van de zomer ervoor bleek in 1990 problematisch te zijn voor whiskymakers. De Schotse distilleerderijen konden het moeilijk verwerken en dankzij de kennis en vakmanschap van Glenmorangie was het in staat om een kleine en succesvolle partij nieuwe whisky te maken. De distilleerderij zag hoe groot het potentieel was en zette de zeldzame drank in bewaring voor vijfentwintig jaar in geselecteerde ex-bourbonvaten en een klein deel in sherryvaten. Het resultaat is de Glenmorangie Grand Vintage Malt 1990, een whisky die wordt gekenmerkt door elegantie en barst van de bloemige en fruitige aroma's.

Bill Lumsden, Glenmorangies Director of Distilling, Whisky Creation & Whisky Stocks, zei: “De Bond House No 1-collectie geeft kenners een unieke mogelijkheid om de eigenheid te ontdekken die ieder jaar onze bekroonde whisky heeft gegeven. Ik vind het geweldig dat de collectie gelanceerd wordt met de Glenmorangie Grand Vintage Malt 1990. Ook nu kunnen maar weinig mensen verklaren hoe zo'n heerlijke whisky kan voortkomen uit zulke lastige gerst. Dankzij de vijfentwintig jaar die de drank in de uitzonderlijke vaten van Glenmorangie heeft gezeten, is de verfijndheid en levendigheid bewaard gebleven voor een whisky boordevol aroma's van heidehoning, mandarijn en gekonfijte vruchten met de smaak van sinaasappelsiroop en vanille, smakelijke, kruidige topnoten, warme appels en bruine suiker.”

Glenmorangie 1990 - 2016 Grand Vintage Malt

Glenmorangie 1990 - 2016 Grand Vintage Malt