Glenmorangie 'A Tale of Cake' Limited Edition

Highland Single Malt Scotch Whisky

Meer details

Distillery / merk
Inhoudsmaat
0.7 liter
Alcoholpercentage
46%
Leeftijd
no age statement
Vattype
Tokaji Dessert Wine Cask Finish
Maximum aantal per klant
2
Beschikbaarheid
Dit product is momenteel niet op voorraad

Glenmorangie viert de vreugde van een taartmoment met het uitbrengen van een limited edition single malt whisky: Glenmorangie A Tale of Cake. Geïnspireerd op favoriete herinneringen aan het bakken van taarten en het vieren van verjaardagen, prijst Glenmorangie A Tale of Cake alles wat verrukkelijk is aan taart. De zoete en toegeeflijke smaak van deze whisky, met tonen van honing, witte chocolade en fruit, is zo vernieuwend dat de bekroonde banketbakker Dominique Ansel voor deze gelegenheid een CakeTail (een unieke taart- en whisky cocktailcombinatie) creëerde om deze te eren.

De magie van taart in whisky

Glenmorangie A Tale of Cake is ontstaan uit de mijmeringen van Dr. Bill Lumsden, Glenmorangie's Director of Whisky Creation, over hoe taart in vele van zijn vrolijkste herinneringen een prominente rol speelt. Van het bakken met zijn oma, tot de pineapple upside-down cake die zijn dochter voor zijn verjaardag maakte. Hij droomde ervan om de magie van taart te vangen in een single malt whisky. Dr. Bill Lumsden: "Door Glenmorangie whisky in Tokaji-dessertwijnvaten te laten rijpen, heb ik de vreugde van die taartmomenten in een whisky gevangen. Glenmorangie A Tale of Cake heeft een rijke koperen kleur en de smaak is puur, weelderig, zoet en complex met verschillende lagen van honing, witte chocolade en fruit met een vleugje mint, ongelofelijk in combinatie met echte taart.''

Willy Wonka van New York

Ter gelegenheid van de lancering van de limited edition whisky werkt Glenmorangie samen met banketbakker Dominique Ansel die geprezen is als de 'Willy Wonka' van New York. Net als Dr. Bill Lumsden heeft Ansel een passie voor het verkennen van nieuwe smaken, onder meer terug te zien in zijn wereldberoemde Cronut®, een hybride van een donut en croissant. Voor deze lancering experimenteerde de banketbakker met verschillende taart- en whiskycombinaties en creëerde hij een unieke variant op de pineapple upside-down cake.

Dominique Ansel: "Toen ik Glenmorangie voor het eerst proefde, opende het mijn zintuigen voor de verbazingwekkende wereld van kleur, textuur, smaak en aroma. Het is elke keer weer een nieuw avontuur. Ik had nooit gedacht dat ik zo van whisky kon genieten, maar de manier waarop Glenmorangie smaakt, is subtiel en toegankelijk. Taarten bakken en whisky maken zijn twee verschillende werelden, maar ze hebben veel gemeen. Als je Dr. Bill's passie voor single malt mixt met mijn liefde voor taart, krijg je het beste van beide."

16 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0