Ardbeg Corryvreckan

Islay Single Malt Scotch Whisky

Meer details

Distillery / merk
Regio
Inhoudsmaat
0.7 liter
Alcoholpercentage
57.1%
Leeftijd
no age statement
Smaakprofiel
EAN
5010494296280
Beschikbaarheid
Op voorraad

€ 82,95 (incl. BTW)

  

- +

“The untamed spirit of Islay”.

Ten noorden van Islay en Jura bevindt zich ’s werelds op twee na grootste draaikolk, de beroemde (of beruchte) Corryvreckan. Wervelende aroma’s en stromen van diepe, geturfde, gepeperde smaken schuilen net onder het oppervlak van deze uitzonderlijke dram. De kern van Corryvreckan is gerijpt op nieuw Frans eikenhout. Deze kruidige, zoete verleidelijke tonen mengen zich zeer goed met de Ardbeg Ten Years Old, gerijpt op ex-bourbon vaten. Net als de draaikolk is Ardbeg Corryvreckan niet voor de angstigen onder ons! Alle originele woestheid van de whisky is bewaard in een botteling op vatsterkte (57.1%) zonder koude filtering.

Proefnotitie

Kleur: Diep amber.

Geur: Intens en krachtig. In eerste instantie trekt de diepe en wilde kracht van de Corryvreckan volledig de aandacht. Geteerd touw en lijnzaadolie komen diep vanuit het binnenste van de draaikolk omhoog. Een samensmelting van wasachtige donkere chocolade, warme zwarte bessen en muscovadosuiker hebben een betoverende kracht met een explosie van kersen en pijnboomnaalden.
Met water komen aroma´s vrij van met cayennepeper gekruid vlees en oester in hete tabasco, pittig zeewier, gerookte bacon en een hint van zoete vanille, kruidnagel en bosbessen.

Smaak: Proef de geheimzinnige diepten van Corryvreckan. Diepe, peperige smaken bombarderen het smaakpalet met intense smaken en texturen. Stevig, gepeperd vlees met de ‘bite’ van knapperig zeewier laat zich als eerste proeven, gevolgd door een mondvol donkere, stroperige espresso, rijke donkere vruchten en bittere amandelen. Wanneer de smaak zich verdiept ‘drogen’ steranijs en notenhout het palet uit voor de verrassende krijtachtige smaak van viooltjes.

Conclusie: Lang, diep en blijvend krachtig in de afwerking met zwarte teerachtige koffie, in chocola gedoopte kersen en hete pepersaus. De nasmeulende herinnering aan de geheimzinnige en gedurfde reis in de Corryvreckan.

Ardbeg Corryvreckan is veelvuldig bekroond met internationale awards en onderscheidingen, zoals Gold bij de San Franciso World Spirits Competition 2016, Silver bij de International Spirits Challenge 2015, Silver Outstanding bij de International Wine & Spirit Competition 2015 en 96.5/100 in Jim Murray’s Whisky Bible 2015.

30 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0