Bunnahabhain Staoisha 6 years 2013 - 2020 #2087-931

Islay Single Malt Scotch Whisky

Meer details

Distillery / merk
Regio
Inhoudsmaat
0.7 liter
Alcoholpercentage
58.2%
Leeftijd
6 years
Gedistilleerd
28-10-2013
Gebotteld
2020
Vatnummer
2087-931
Vattype
Bourbon Barrel
Aantal flessen
258
Smaakprofiel
Beschikbaarheid
Dit product is momenteel niet op voorraad

Bunnahabhain is een oude distilleerderij op het iconische eiland Islay. Gebouwd in 1881 en de huidige capaciteit bedraagt 3,2 miljoen liter pure alchol per jaar. Het is onderdeel van de Distell International Ltd familie waar ook Deanston en Tobermory bij horen.

Er zijn vele jaren vele wereldwijde malt uitvoeringen uitgebracht en ook nu is de naam Bunnahabhain als single malt zeer wijds verkrijgbaar.

Zeer lange tijd was een groot deel van de Bunnahabhain malt productie niet geturfd en onderging haar rijping in voormalig sherry vaten. Sinds een aantal jaren zijn er ook wereldwijd stevig geturfde uitvoeringen op de markt en dragen de naam Bunna met een speciale toevoeging zoals Moine. Een nieuwere en zeer beperkt te vinden geturfde uitvoering heet Bunna Staoisha. 

Van oorsprong staat Bunnahabain single malt bij veel liefhebbers als elegante en niet zwaar geturfde Islay whisky op het netvlies. Er zijn zeer veel onafhankelijke bottelingen van sherryvat gerijpte Bunnahabhains uitgebracht de afgelopen jaren, maar dat is enige tijd zo goed als voorbij.

Dit is een jonge Staoisha uitvoering. Markant, onderscheidend en voor "peat-lovers" de moeite waard. Echter...het is veel smaakvoller en ronder dan peat alleen. Wij waren verrast.

Proefnotitites High Spirits Import:

Neus: Krachtig en overweldigend. Aards kampvuurrook en geflambeerd tropisch fruit. Stevig en indringend.

Smaak: Barbequerook en ook medicinaal, vol en tintelend. Zoet kruidig en krachtig. Aards en licht zilt.

Afdronk: Lang en drogend. Islay peat tonen lang nasmakend.

22 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0