Cragganmore 20 years 2020 Special Release

Speyside Single Malt Scotch Whisky

Meer details

Distillery / merk
Inhoudsmaat
0.7 liter
Alcoholpercentage
55.8%
Leeftijd
20 years
Gebotteld
2020
Vattype
Refill Casks
EAN
5000281063393
Beschikbaarheid
Op voorraad

€ 139,95 (incl. BTW)

  

- +

Voeg toe aan vergelijken

Proefnotities:

Kleur: Vol, diep goud.

Neus: Een milde neus, met heel wat prikkeling. Het diep houtige aroma is complex, met fruitige toptonen van rijpe peer, Ogenmeloen en groene banaan, gevolgd door zachte ledertonen onder fluwelen handschoenen, op een lichte ondertoon van geschuurd hardhout. De aroma’s, deels te danken aan een rijping in nieuwe, verse gebrande Amerikaanse eiken vaten, zijn zoeter dan bij gewone expressies, maar hebben toch een hartige ondertoon. Een beetje water verzacht het aroma en bevestigt zijn Speyside-karakter.

Body: Medium.

Smaak: Op natuurlijke kracht, wederom de invloed van de lange jaren in hout worden gevoeld. De textuur is romig zacht, terwijl de smaak rijk en zoet is, hoewel niet zo zoet als de neus doet vermoeden. Die rijkdom wordt al snel heerlijk in evenwicht gehouden door een droog en hartig midden van de smaak. Een scheutje water (aanbevolen) maakt de smaak nog meer heerlijk zonder de primaire elementen te veranderen; het is nu soepeler, de warmte goed onder controle.

Afdronk: lang, fluweelzacht, droog en chili-gekruid. Met water, zachter en langer; zoet-pittig, toch met een aanhoudende en nu meer zachte chilipeper nasmaak.

2 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0