Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Scapegrace Black

Dry Gin

Scapegrace Black
  • Scapegrace Black
  • Scapegrace Black

Scapegrace Black

Dry Gin

Distillery / merkScapegrace
LandNew Zealand
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol41.6%
Aantal flessen500
EAN9421903387660
€ 32,19

Slechts één verkrijgbaar

Scapegrace is een distilleerderij uit Nieuw-Zeeland. In 2012 zijn twee zwagers Mark Neill en Daniel McLaughlin begonnen met het maken van een gin. In 2018 won Scapegrace Gold beste Gin van de Wereld award tijdens de International Spirits Awards. Geproduceerd in een 19e eeuwse John Dore copper pot still met 12 botanicals; Jeneverbes, koriander, nootmuskaat, kardemom, citroen en sinaasappel schil, kaneel, cassia-, orris- en engelwortel, kruidnagel en zoethout. De flessen zijn geïnspireerd door de klassieke Nederlandse jeneverfles. Scapegrace is een ander woord voor schurk, mocht je het je afvragen.

Met de “All Blacks” die over de hele wereld bekend staan om hun rugby-bekwaamheid, zou het geen verrassing moeten zijn dat Scapegrace een zwarte fles lanceerde, die een geheel zwarte gin bevatte! Een hele intrigerende expressie uit Nieuw Zeeland. De kleur komt van zijn botanicals, o.a. aroniabessen, kittelbloem, saffraan, ananas en zoete aardappels. En het gave: de zwarte gin wordt roze als er tonic bij geschonken wordt!

Proefnotities:

Geur: Verrassend fruitig, ananas en citroen voorop. Bouwt langzaam op naar kruidige jeneverbes.

Smaak: Peperig en viscous, kleine hint van munt. Tropisch fruit samen met kruiden.

Finish: Dille, rode bes, jenever en gemaaid gras.

Signature drink: Schenk de Scapegrace Black en Tonic Water in een glas met ijsblokjes en garneer 2 schijfjes granny smith appel. Zie je de roze kleur al verschijnen?!

Scapegrace Black

Scapegrace Black

€ 32,19

Op voorraad