Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Scapegrace Uncommon Hawke's Bay Late Harvest

Dry Gin

Scapegrace Uncommon Hawkes Bay
  • Scapegrace Uncommon Hawkes Bay
  • Scapegrace Uncommon Hawkes Bay

Scapegrace Uncommon Hawke's Bay Late Harvest

Dry Gin

Distillery / merkScapegrace
SerieUncommon
LandNew Zealand
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol40.8%
Aantal flessen3000
EAN850001380201
Out of stock

Scapegrace is een distilleerderij uit Nieuw-Zeeland. In 2012 zijn twee zwagers Mark Neill en Daniel McLaughlin begonnen met het maken van een gin. In 2018 won Scapegrace Gold beste Gin van de Wereld award tijdens de International Spirits Awards. Geproduceerd in een 19e eeuwse John Dore copper pot still met 12 botanicals; Jeneverbes, koriander, nootmuskaat, kardemom, citroen en sinaasappel schil, kaneel, cassia-, orris- en engelwortel, kruidnagel en zoethout. De flessen zijn geïnspireerd door de klassieke Nederlandse jeneverfles.

Scapegrace is een ander woord voor schurk, mocht je het je afvragen.

Als onderdeel van hun speciale editie 'Uncommon'-reeks uit 2022 (uitgebracht in zeer beperkte hoeveelheden, dus ongebruikelijk), hebben ze twee gins gecreëerd die geïnspireerd zijn op bepaalde delen van Nieuw-Zeeland. Hawkes Bay is een grote natuurlijke baai aan de oostkant van het Noordereiland. Inspiratie bracht Scapegrace ertoe om naar het late oogstseizoen te kijken, en alle overvloedige oogst die toen werd verzameld. Het zorgt voor een lichtzoete, maar toch scherpe gin die wordt afgerond met heerlijke hartige smaken.

Proefnotities:

Geur: warm, met een heldere noot van verse peer en citrus.

Smaak: het heeft een schoon gehemelte om te beginnen, met hints van rijpe peren die doorkomen, aromatische olijven en een kruidachtige toets van frambozenblad.

Finish: het eindigt perfect droog, met een subtiele hint van verse frambozen.

Signature drink: Voor een heerlijk 'ongewone' Gin & Tonic, probeer te mixen met Fentiman's Yuzu Tonic. Neem een ​​longdrinkglas en vul het met ijs. Voeg 50 ml van de gin toe en vul het glas met de tonic (ongeveer 150 ml werkt goed). Garneer met een paar verse bosbessen.

Scapegrace Uncommon Hawkes Bay

Scapegrace Uncommon Hawke's Bay Late Harvest