Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Scapegrace Uncommon Central Otago Early Harvest

Dry Gin

Scapegrace Uncommon Otago Bay
  • Scapegrace Uncommon Otago Bay
  • Scapegrace Uncommon Otago Bay

Scapegrace Uncommon Central Otago Early Harvest

Dry Gin

Distillery / merkScapegrace
SerieUncommon
LandNew Zealand
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol40.8%
Aantal flessen3000
EAN850001380218
€ 35,50

Slechts één verkrijgbaar

Scapegrace is een distilleerderij uit Nieuw-Zeeland. In 2012 zijn twee zwagers Mark Neill en Daniel McLaughlin begonnen met het maken van een gin. In 2018 won Scapegrace Gold beste Gin van de Wereld award tijdens de International Spirits Awards. Geproduceerd in een 19e eeuwse John Dore copper pot still met 12 botanicals; Jeneverbes, koriander, nootmuskaat, kardemom, citroen en sinaasappel schil, kaneel, cassia-, orris- en engelwortel, kruidnagel en zoethout. De flessen zijn geïnspireerd door de klassieke Nederlandse jeneverfles.

Scapegrace is een ander woord voor schurk, mocht je het je afvragen.

Als onderdeel van hun speciale editie 'Uncommon'-reeks uit 2022 (uitgebracht in zeer beperkte hoeveelheden, dus ongebruikelijk), hebben ze twee gins gecreëerd die geïnspireerd zijn op bepaalde delen van Nieuw-Zeeland.

De Otago-regio in Nieuw-Zeeland bevindt zich op het Zuidereiland en de centrale regio is het binnenland. Het gebied leeft met trots onder het motto "A World of Difference". Het is een gebied vol bergketens en de bovenloop van de rivier de Clutha en haar zijrivieren. Het is de herfstoogst in deze regio die deze 'ongewone' gin inspireerde - en wordt gevoed door frisse, rijpe en jonge smaken.

Proefnotities:

Geur: helder, vol bloemige noten, rijp steenfruit en een jeneverbesruggengraat.

Smaak: in de mond is het pittig, met een aanvankelijke levendige nectarinesmaak. Terwijl de drank in de mond opwarmt, komen citrustonen en koriander naar voren, samen met hartige stuifmeeltonen.

Finish: als de drank eindigt, laat het een schone, hartige toon in de mond achter met een vleugje lavendel en jeneverbes.

Signature drink: voor een heerlijke 'ongewone' Gin & Tonic, probeer te mixen met Fentiman's Connoiseurs Tonic. Neem een ​​longdrinkglas en vul met ijs. Voeg 50 ml van de gin toe en vul het glas met de tonic (ongeveer 150 ml werkt goed). Garneer met een paar takjes verse munt en een vleugje citroenschil.

Scapegrace Uncommon Otago Bay

Scapegrace Uncommon Central Otago Early Harvest

€ 35,50

Op voorraad