U dient minimaal 18 jaar te zijn om
Passievoorwhisky.nl te mogen bezoeken.
SORRY, je hebt niet de wettelijke leeftijd om toegang te krijgen tot onze website
Hooghoudt Raw Genever
Raw Genever / Holland Gin
Hooghoudt Raw Genever
Raw Genever / Holland Gin
Bottelaar | Distillery bottling |
Distillery / merk | Hooghoudt |
Serie | Raw Genever |
Land | The Netherlands |
Inhoudsmaat | 0.7 liter |
Alc/vol | 43% |
Leeftijd | no age statement |
EAN | 8710924108608 |
Hooghoudt Raw Genever
Hooghoudt RAW Genever is een 100% moutwijn jenever met een fris en kruidig karakter. Een volle rijke graansmaak in combinatie met jeneverbes en frisse kruiden en specerijen. De jenever is niet op eikenhouten vaten gelagerd wat RAW Genever het frisse karakter van een jonge jenever geeft met de body van een korenwijn voordat die in het vat gaat.
RAW Genever is een puur staaltje vakmanschap. De alcohol in deze jenever is niet de smaakdrager van de kruiden zoals bij gin, maar is samengesteld als smaakgever waarbij de kruiden en specerijen gebruikt zijn om de smaakstijl te accentueren.
Hooghoudt RAW Genever heeft recent een gold medal tijdens de International Spirit Challenge, de Gin Masters en de San Fransisco World Spirit competition gewonnen.
Proefnotities
Geur
Zacht granige neus met de geur van jeneverbes, strak frisse citrusgeuren met zoet-kruidige toon, hint van anijs, frisse kruiden en spicy neus van de rogge. Kortom een frisse neus met rijpe en kruidige accenten; boeiend en heel compleet.
Smaak
Vol en frisgranig, frisheid van citrus en koriander, klein kruidig zoetje, mondvullend en licht filmend, zacht en karaktervol. Kortom een jenever met een hoge smaakintensiteit, een klein zoetje, mineraliteit van het graan, citrus, mooie spicy afdronk en toch zacht.
Meer informatie
Jenever, ook wel genever, jonkie of klare genoemd, is een traditionele sterke drank die zijn oorsprong heeft in Nederland en België. De drank wordt gemaakt door de distillatie van een graanbeslag en het gebruik van botanische kruiden. Het meest bekende kruid dat gebruikt is, is natuurlijk de jeneverbes. Andere kruiden die gebruikt kunnen worden zijn: St. Janskruid, engelwortel, nootmuskaat, kruidnagel, anijnszaad, citrusschillen en koriander.
Geschiedenis
De geschiedenis van genever in Nederland gaat terug tot de 16e en 17e eeuw. Het ontstaan van de alcoholische lekkernij hangt samen met de opkomst van distillatietechnieken en het gebruik van graan als basis voor sterke drank. Distillatie van graan werd oorspronkelijk geïntroduceerd in Europa door de Arabieren. In Europa werd het proces verfijnd tijdens de middeleeuwen. Dit leidde tot productie van brandewijn.
Distillatie werd aanvankelijk voornamelijk gebruikt voor medicinale doeleinden, zoals het distilleren van wijn en kruiden om extracten en tincturen te maken. Er werden meestal veel kruiden en vruchten aan toegevoegd. Rond 1650 werd in Amsterdam een graandistillaat ontworpen met jeneverbes als middel tegen spierpijn. Al vlug ontdekten mensen dat het drankje niet alleen als medicijn inzetbaar was, maar ook als genotsmiddel. Bovendien werd in de tijd de invoer van brandewijn verhinderd, dus stapten mensen over naar de lokale alcoholische drank: jenever.