Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Starward Octave Barrels

Australian Single Malt Whisky

Starward Octave Barrels
  • Starward Octave Barrels
  • Starward Octave Barrels

Starward Octave Barrels

Australian Single Malt Whisky

BottelaarDistillery bottling
Distillery / merkStarward
SerieLimited Edition
LandAustralia
RegioMelbourne
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol48%
Leeftijdno age statement
VattypeBarossa Shiraz Octave Wine Barrels
SmaakprofielVol en kruidig
EAN9346943001386
Out of stock

OCTAVE BARRELS is een single malt Australische whisky die volledig gerijpt is in 100L wijnvaten genaamd "Octaves". De octave wijnvaten, die de naam voor deze release hebben geïnspireerd, zijn afkomstig van Yalumba, een familiebedrijf in Australië, gelegen in het hart van de beroemde Barossa wijnstreek. Deze werden gebruikt om de iconische Octavius Old Vine Shiraz te produceren.

PRODUCT:

Een heerlijke kastanjebruine kleur is afkomstig van deze beroemde vaten. Deze single malt is doordrenkt met de elegante smaken van de kenmerkende Barossa oude wijnstok Shiraz om een full-bodied expressie te creëren. Aroma's van rozijnen, rijpe perzik en karamel versmelten met rode en donkere bosvruchten. Geroosterd eikenhout en marshmallow zijn onttrokken van het vat, waardoor een lange en rijke afdronk ontstaat.

STARWARD OCTAVE BARRELS:

We zijn begonnen met een eenvoudige visie; creëer een unieke Australische whisky om met trots de wereld aan te bieden. Onze whisky's spreken de plaats aan waar ze gemaakt zijn, en we beginnen en eindigen met lokale Australische ingrediënten. Al onze ingrediënten komen binnen een dag van onze distilleerderij vandaan, inclusief onze vaten uit de beroemde wijngebieden van Australië. Met onze rode wijn vat rijping. Onze whisky's bieden iets heel anders dan de meeste anderen en deze release viert ons erfgoed in rode wijn vat rijping. Yalumba, een van Australië's meest iconische familie wijnmakerijen zijn een belangrijk onderdeel geweest van het Starward verhaal. Onze allereerste batch werd bijna exclusief gerijpt in Yalumba wijnvaten, en sindsdien zijn ze een deel van onze reis geweest. Starward Octave Barrels viert de heerlijke Yalumba Octavius en onze speciale relatie.

THE OCTAVIUS:

Barossa Shiraz, vlaggenschip, geboren uit gekoesterde oude wijnstokken die teruggaan tot 1845, dit zijn enkele van de oudste shiraz aanplantingen in de wereld. Gerijpt in Yalumba Coopered eiken octaven; de inspiratie achter de naam van de wijn. Onze Yalumba Master Coopers vervaardigden de unieke 100L eiken octaven. De Octavius is de enige rode wijn in de wereld die in vaten van deze grootte rijpt. De Octavius heeft een gevestigde reputatie als een van Australië's meest iconische Barossa Shiraz. Het is een wijn van zuiverheid en evenwicht, waar de fijne fruitaroma's worden ondersteund door de oordeelkundige selectie van eikenhout. De 100L vaten van Yaluma werden door Starward gebruikt om deze heerlijke smaakvolle single malt Australische whisky te maken.

Tasting Notes:

Colour: Auburn

Aroma: Rich, full-bodied expression. Red fruit, raisins, ripe peach, caramel and toasty oak

Palate: Viscous and long, dark forest fruits, and a toasted oak backbone

Finish: Toasted marshmallow on the finish

Starward Octave Barrels

Starward Octave Barrels