Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Stauning Kaos

Danish Triple Malt Whisky

Stauning Kaos
  • Stauning Kaos
  • Stauning Kaos

Stauning Kaos

Danish Triple Malt Whisky

BottelaarDistillery bottling
Distillery / merkStauning
SerieKaos
LandDenmark
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol46%
Leeftijdno age statement
Gebotteld2022
VatnummerBatch 2-2022
SmaakprofielLicht tot medium rokerig
EAN5711978010643
€ 51,20

Slechts één verkrijgbaar

Stauning, opgericht door een diverse groep van negen vrienden, is gevestigd in een klein dorpje aan de westkust van Denemarken. Hun reis begon in 2005, zonder enige kennis van ervaring in het produceren van whisky. Gewoon een verlangen om een geweldige (Deense) whisky te maken. Pas in 2011 kwamen de eerste flessen op de markt. Noch een Old World Whisky, het is ook geen New World Whisky. Stauning noemt hun whisky's 'Our World Whisky'. Op het moment dat het werd uitgebracht, was er een enorme opleving van meer lokale ingrediënten, ambachtelijke producenten, en Stauning werd onmiddellijk opgemerkt. Zelfs met een productie van 80.000 liter konden ze het niet bijbenen, dus openden ze in 2018 hun nieuwe speciaal gebouwde distilleerderij, echter hebben ze hun ethos behouden en hun gerst wordt lokaal ingekocht.

Met Stauning Smoke, hun flagship gerookte single malt-whisky, heeft Stauning een terroir-whisky gecreëerd waarvan ze denken dat hij je zal 'wegblazen'. Met behoud van hun New Nordic-filosofie is dit een single malt-whisky, die is gemaakt met pure West-Jutlandse moutgerst die inhouse gemouten is op de vloer. Het wordt vervolgens gerookt op lokaal geoogste turf en heide. Deze lokale herkomst geeft echt een smaak die alleen in Stauning Smoke te vinden is. Ze gebruiken een dubbele distillatie in kleine vlamverwarmde pot stills, en zodra het hele proces is voltooid, rijpen ze in first-fill bourbonvaten, first fill Madeira-vaten, first fill Jamaica Rum-vaten en Virgin American Oak-vaten.

Stauning Kaos is alles wat Stauning doet, in een fles. Een deel rook, kruiden en een hoop complexiteit in een veelzijdige whisky.

Tasting notes:

Geur: Licht gerookt, kruidig en zoet, complex.

Smaak: Ontbijtgraan, chocola, eiken, caramel, kaneel en kampvuur.

Finish: Zoals een gerookte chocolade reep met nougat, karamel drophout en zoete appel en eiken.

Signature drink: Stauning Kaos Horse’s Neck! Meestal gemaakt met cognac, maar deze is gemaakt met de ‘sweet en smokey’ Stauning Kaos whisky. Het wordt geserveerd met angostura bitters en een lange citroentwist (paardenhals) wat zorgt voor een dynamische cocktail. Top met ginger alé en roer voorzichtig. Heerlijk!

Stauning Kaos

Stauning Kaos

€ 51,20

Op voorraad