Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Kavalan Triple Sherry Cask

Taiwanese Single Malt Whisky

Kavalan Triple Sherry Cask
  • Kavalan Triple Sherry Cask
  • Kavalan Triple Sherry Cask

Kavalan Triple Sherry Cask

Taiwanese Single Malt Whisky

BottelaarDistillery bottling
Distillery / merkKavalan
LandTaiwan
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol40%
Leeftijdno age statement
Gebotteld2021
VattypeOloroso, Pedro Ximénez and Moscatel Casks
SmaakprofielVol en kruidig
EAN4710085240593
Out of stock

Kavalan is de nummer één whiskyproducent van Taiwan en de enige whiskystokerij in Taiwan welke in familiebezit is. Kavalan ontleent zijn naam aan een oude stam uit de provincie Yilan, in het noordoosten van Taiwan, waar ook de distilleerderij zich bevindt. Het zuivere water en de frisse lucht maken dit deel van het subtropische eiland Taiwan tot de ideale omgeving voor de productie van whisky. Met 1,2 miljoen bezoekers per jaar is de Kavalan Distillery de meest bezochte whisky distilleerderij ter wereld. 

Voor deze whisky hebben de blenders van Kavalan gebruik gemaakt van whisky wat heeft gerijpt op Oloroso, Pedro Ximénez en Moscatel vaten. Hierdoor is, zoals we gewend zijn van Kavalan, een mooie, gelaagde en smaakvolle whisky ontstaan.

Proefnotities:

Neus: In eerste instantie ruik je rijpe volle bessen en gedroogd fruit. Daarna komen de frisse geuren van druiven en citrus die vermengen met chocolade brownie en toffee. Hierna komen hints van kaneel, kruidnagel en eikenhout en rozemarijn.

Smaak: De tonen van de drie gebruikte sherryvaten komen schitterend door in de smaak. Gekonfijt fruit, karamel en honing. De whisky heeft een warm en rond mondgevoel. Hij is perfect gebalanceerd in de smaak proef je veel lagen terug.

Afdronk: Warm en lang waarbij eerst de ronde fruitige tonen terugkomen en hij eindigt in verfijnde kruidigheid.

Kavalan Triple Sherry Cask

Kavalan Triple Sherry Cask