Wijnbox By Viv - Editie 1 - 2022
Nieuw Aanbieding

Wijnbox By Viv - Editie 1 - 2022

Wijnhuis / merk
zie details
Inhoudsmaat
3 x 0.75 liter
Alcoholpercentage
13% + 13.5% + 13%
Oogstjaar
2019, 2020
Beschikbaarheid
Op voorraad

€ 16,95 (incl. BTW)

  € 16,82   -€ 2,81

- +

Een nieuw jaar, een nieuwe Wijnbox By Viv!

Na heel veel drukke en gezellige dagen is het nu weer tijd voor de normale gang van zaken. We ruimen op, maken schoon, eten wat gezonder, doen af en toe een alcohol vrije dag en letten weer wat meer op de prijs. En dat komt goed uit want de Wijnbox zit dit keer vol met drie heerlijke maar voordelige wijnen.

Allegranza Chardonnay

Een prachtige wijn in een prachtige fles! Het motto van Allegranza is "Simply Beautiful". Zij richten zich op eenvoudige maar toch mooie wijnen. Wijngaarden die door de wijnmakers met ziel en zaligheid worden verzorgd, met als uitdaging om alleen het beste er uit te halen. De druiven worden met de hand geoogst om er daarna met liefde en passie wijn van te maken. De Allegranza Chardonnay wordt geoogst in de eerste 2 weken van september. Na 3 maanden rusten op “de Lie”, wat simpel gezegd op de droesem betekent en aanduidt dat de wijn op gist heeft mogen rijpen, rijpt de wijn nog 4 maanden op Amerikaans eiken. Dit zorgt voor een smaakvolle Chardonnay vol tropisch fruit en een hint van vanille. Perfect bij zalm of zoals de wijnmaker zegt "om van te genieten, om te delen en te ontdekken".

Conte Di Campiano Sangiovese del Conte

Sangiovese is het nationaal Italiaanse druivenras dat van noord tot zuid staat aangeplant. De Conte Di Campiano Sangiovese komt uit Emilia Romagna. Met uitzicht op de Adriatische Zee, gelegen tussen de heuvels zorgt het klimaat en de kalkhoudende kleigrond voor hele frisse, sappige wijnen waar het fruit het glas uit swingt. De druiven worden met de hand geplukt, na het maken van de wijn rust en rijpt de wijn een korte periode in roestvrijstalen tanks voordat hij wordt gebotteld. De wijn heeft een prachtig glanzende paarsrode kleur met de geur en smaak van rode kers en pruim, vol, fris en goed in balans. Perfect bij pittige pasta, rood vlees, pizza en oude kazen.

Duffour Père & Fils

De Gascogne blijft een beetje het vergeten wijngebied van Frankrijk, en dat is jammer want er komen heerlijke wijnen vandaan. De Atlantische Oceaan en de Pyreneeën zorgen voor frisse nachten tijdens hete zomers, en dit zorgt weer voor hele fijne wijnen. Wie al eens eerder een Wijnbox gekocht heeft merkt ondertussen waarschijnlijk mijn liefde voor wijnen uit de Gascogne wel op. ????

De wijn is een blend van drie druiven die veel in de Gascogne voorkomen. Cabernet Sauvignon zorgt voor pit en donker fruit, Merlot maakt met zijn lichtere fruit de wijn juist wat soepeler en de Tannat maakt met zijn kruidigheid de wijn compleet. Deze rode wijn heeft al veel fans en ook wij blijven enthousiast. Makkelijk, smaakvol en dat alles in één fles. Een echte allemansvriend! Het leuke van deze wijn is dat er acht verschillende etiketten zijn, elke keer dus weer een verrassing welke er in de wijnbox zit.

30 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0