Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.
Wijnbox By Viv - Editie 2 - 2022
  • Wijnbox By Viv - Editie 2 - 2022

Wijnbox By Viv - Editie 2 - 2022

Wijn

Wijnhuis / merkzie details
LandItalië - Frankrijk
Inhoudsmaat3 x 0.75 liter
Alc/vol13% - 12.5% - 12%
Oogstjaar2020 - 2021 - 2020
Doos prijsWijnbox by Viv

Spring is in the air!

Het voorjaar is dit jaar al vroeg begonnen. Na een aantal dagen van pittige storm is de zon volop gaan schijnen, staan de voorjaarsbloemen vrolijk in bloei en zijn zelfs de eerste lammetjes al gespot. Wat waren we eraan toe, niet dat we nou zo'n strenge winter hebben gehad maar tegelijk met de komst van het voorjaar kwamen de versoepelingen en kunnen we weer gezellige feestjes vieren, borrelen met vrienden of een zondagmiddag genieten in de tuin. Voor al die gezellige gelegenheden zit de wijnbox dit keer vol "voorjaars" wijnen.

Saragat Vermentino Di Sardegna
Alleen van de fles word je al blij, dat kan niet anders. We doen het niet vaak, wijn inkopen puur op het etiket, maar dit keer heeft het gelukkig meer dan goed uitgepakt. Afkomstig van het mooie eiland Sardinië gemaakt door het succesvolle bedrijf  “Fantani Group”
Er is veel goede wijn, maar in geweldige wijn proef je de passie van de wijnmaker en de rijkdom van het gebied.
- Valentino Sciotti 
Aldus de wijnmaker! Meer woorden zijn er niet nodig om deze wijn te promoten. Een mooie licht kruidige Vermentino, je proeft de druiven, groene appel, peer en vlierbloesem. Perfect bij een quiche, bij gegrilde vis of geniet ervan in het voorjaarszonnetje!

Domaine des Souterrains Touraine Sauvignon Blanc
Afgelopen week hadden wij verschillende wijnproeverijen. We hebben weer heel veel nieuwe wijnen ingekocht maar ook de voor ons vertrouwde Domaine des Souterrains Touraine Sauvignon Blanc kwam voorbij in de proeverij. En wat is het dan fijn om iets wat je lang geleden voor het laatst gedronken hebt weer eens te proeven en er dan ook weer zo “blij” van te worden. Domaine des Souterrains ligt in de vallei van de Cher, een zijrivier van de Loire. De eigenaar volgt de regels van “Terre-Vitis”, een groep wijnboeren die hun werkmethoden zodanig hebben aangepast waarbij respect voor de natuur de hoogste prioriteit heeft. De wijnen van Domaine de Souterrains wordt in veel gerenommeerde restaurants in Frankrijk geschonken en ook bij de Franse President staat deze wijn op tafel. Wat mij betreft helemaal terecht! Deze 100% Sauvignon Blanc is het ultieme voorbeeld van hoe een Sauvignon Blanc ruikt en proeft. Groene appel, perzik, gras en knisperend fris. Perfect als aperitief maar ook perfect bij een salade met geitenkaas of bewaar hem tot er eind mei weer “graskaas” te koop is. Een betere combinatie bestaat er “bijna” niet.

Villa San Martino ‘Le Rive’ Rosso
Ook nieuw in ons assortiment is de Italiaanse ‘La Rive’ Rosso. Gemaakt van de Bordeaux rassen Cabernet Sauvignon en Merlot maar dan uit Friuli. De filosofie van de wijnmaker is aandacht voor elke fase van het proces dat wijn maken heet. Iedereen binnen het bedrijf heeft zijn eigen specialisme. Dit zorgt jaar na jaar voor heerlijke prijs-kwaliteit goede wijnen. 

Door geen hout te gebruiken krijgt de het fruit alle ruimte, buitengewoon fris en elegant.
Rode bessen, zwarte kers en peper. Fruitig en fijn, een echte doordrinker! Voor bij de pasta bolognese, Parmezaanse kaas of drink hem eens licht gekoeld op een zonnige dag.

Wijnbox By Viv - Editie 2 - 2022

Wijnbox By Viv - Editie 2 - 2022