Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Wijnbox By Viv - Editie 3 - 2022

Wijn

Wijnbox By Viv - Editie 3 - 2022
  • Wijnbox By Viv - Editie 3 - 2022

Wijnbox By Viv - Editie 3 - 2022

Wijn

SerieWijnbox by Viv
Wijnhuis / merkzie details
LandOostenrijk - Italië -Frankrijk
Inhoudsmaat3 x 0.75 liter
Alc/vol12% - 12.5% - 12.5%
Oogstjaar2021 - 2021 - 2021
Out of stock

Summertime!

Het is nu toch echt zomer en ook al verschilt het weer van dag tot dag zodra de zon er is kunnen we heerlijk buiten genieten van een “zomers” glas wijn. Maar ook op de dagen dat het weer wat minder is of wanneer het juist veel te warm is om buiten te zijn is er niks fijner dan een verkoelend glas wijn. Ondertussen wordt er misschien afgeteld naar een welverdiende vakantie en maken we waarschijnlijk allemaal wel eens de fout om de wijn die op vakantie “Oh, zo lekker is” mee naar huis te nemen maar dan thuis stiekem toch wel een beetje tegenvalt. 😉 Daarom dit keer drie wijnen uit vakantielanden dichtbij huis die zeker niet tegenvallen en waar u elke keer weer voor naar onze winkel kan komen in plaats van de lange rit naar het zonnige zuiden, Italië of Oostenrijk te maken.

Weingut Birgit Eichinger Grüner Veltliner

Elke wijn heeft zijn of haar maker,… gemaakt in perfecte harmonie met de natuur

Birgit Eichinger is een wijnmaakster die haar mooie woorden waar maakt. Zij staat voor vooruitgang, kwaliteit en elegante wijnen met een sterk karakter. Geweldige wijnen liggen haar nauw aan het hart. Met het kwaliteitskeurmerk “Duurzaam Oostenrijk “ voldoet Birgit Eichinger aan de veeleisende economische, ecologische en sociale criteria.

De wijn bestaat voor 100% uit Grüner Veltliner. De druiven worden handmatig geoogst en zijn afkomstig van verschillende wijngaarden. Knisperend fris, fruitig en een hint van peper. Heerlijk bij een Aziatische curry, kruidigheid gemixt met frisheid. Precies waar deze wijn voor staat.

Piersanti Castelli di Jesi Verdicchio

Jesi is een heuvelachtige streek in de regio Marche – Marken – aan de oostkust in Italië. Deze regio staat bekend om zijn frisse, kruidige en elegante witte wijnen. Familiebedrijf Piersanti heeft als uitgangspunt wijnen maken met een onderscheidende prijs – kwaliteitverhouding door open te staan voor nieuwe ideeën en het gebruik van de nieuwste machines. Daarbij voelen de druivenstokken zich heerlijk thuis tussen de Apennijnen en de Adriatische zee waardoor het de broers Piersanti keer op keer lukt om mooie wijnen te maken voor een goede prijs.

Deze Verdiccio met zijn prachtige groene en gouden tinten zorgen voor een echt zomers gevoel. Tropisch fruit, een amandelbittertje en vol smaak. Perfect in evenwicht en perfect om te schenken bij een feestelijke gelegenheid maar ook heerlijk bij lichte voorgerechten, kip of vis.

Marie-Christine Cru Classé

Wellicht is het u al opgevallen dat het thema dit keer niet alleen “Zomer wijnen” is maar dat op alle drie de flessen ook een vrouw afgebeeld staat. Een klein extra thema met een knipoog maar bij toeval voldoen ze alle drie aan de criteria voor wijnen passend bij de zomer.

In hartje Provence Frankrijk ligt Chateau de L’Aumérade. Lang geleden gekocht door Henri en Charlotte Fabre. Een van de eerste bottelaars en oprichters van Côtes de Provence rosé. Later kwam daar de titel Cru Classé bij. Een kwaliteitsaanduiding die behoort aan maar 18 wijnhuizen in de Provence. Charlotte Fabre ontwierp een unieke fles en zo werd de Marie-Christine geboren..

In de voetsporen van haar grootvader en vader zetten Marie Christine Fabre en haar man de traditie voort en is de toekomst van Chateau de l’Aumérade al begonnen met de volgende generatie.

Deze rosé is gemaakt van Cinsault, Grenache en Syrah. Subtiel oranje roze van kleur. De ultieme rosé voor de zomer, subtiel, vol rood fruit, kruidig en sappig!

Wijnbox By Viv - Editie 3 - 2022

Wijnbox By Viv - Editie 3 - 2022