Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Wijnbox By Viv - Editie 4 - 2022

Wijn

Wijnbox By Viv - Editie 4 - 2022
  • Wijnbox By Viv - Editie 4 - 2022

Wijnbox By Viv - Editie 4 - 2022

Wijn

SerieWijnbox by Viv
Wijnhuis / merkzie details
LandChili - Australia - Argentinia
Inhoudsmaat3 x 0.75 liter
Alc/vol12.5% - 14.5% - 14%
Oogstjaar2021 - 2018 - 2021
Out of stock

“Nieuwe Wereld”

Na een Wijnbox met overheerlijke “Zomer” wijnen uit vakantielanden dichtbij huis is het nu tijd voor een Wijnbox met wijnen uit, zoals ze dat in de wijnwereld zo mooi zeggen, de “Nieuwe Wereld” landen. Eenvoudig uitgelegd zijn de Oude Wereld wijnlanden de landen binnen Europa en de Nieuwe Wereld wijnlanden alle landen buiten Europa. Waarbij bij “Nieuw” waarschijnlijk gedacht wordt dat er nog maar sinds kort wijn verbouwd wordt is dit zeker niet waar. “Oud” en “Nieuw” zegt meer over de herkomst en de stijl en smaak van de wijnen.

Tarapacá Varietal Chardonnay

Viña Tarapacá ligt aan de voet van het Andesgebergte in Chili. Al meer dan honderd jaar worden hier wijnen volgens oude traditie gemaakt, aangevuld met de kennis en technieken van nu. Bij de Varietal serie van Viña Tarapacá ligt de nadruk op het karakter van de druif en de frisse fruittonen. Een uniek ecosysteem, de juiste percelen en een zorgvuldige selectie van de druiven zorgt voor wijnen van topkwaliteit. Jong gedronken is deze wijn ondanks dat het Chardonnay is droog en fris, in de loop van het jaar wordt de wijn ronder en rijper, voller en molliger. Dan komt het Chardonnay karakter om de hoek kijken. Een Intense geur, krachtig van smaak en een opmerkelijk lange afdronk zorgt dat deze wijn keer op keer een traktatie is. Drink hem als aperitief, bij een salade of bij lichte visgerechten.

Langmeil Steadfast Shiraz – Cabernet Sauvignon

Met een rijke traditie die terug gaat tot 1842 en een unieke Europese invloed is Barossa Valley de meest bekende en oudste wijnstreek van Australië. Langmeil werd in 1996 opgericht door drie vrienden, na een jarenlange restauratie van de wijnmakerij, het gebruik van de oude wijngaarden en de doelstelling om topwijn te maken van de druiven die uitblinken in Barossa Valley behalen zij jaar op jaar vijf sterren in de James Halliday’s Wine Companion. Dit maakt Langmeil tot één van de meest toonaangevende wijnproducenten in dit gebied. Een fluweelzachte wijn, rode en blauwe bessen springen het glas uit en kruiden zorgen voor wat extra pit. Heerlijk bij rood vlees, een stoofpotje, de bbq of voor als de dagen weer korter gaan worden de gourmet. 😉

Domaine Bousquet Organic Malbec

De familie Bousquet is het ultieme voorbeeld van Oude en Nieuwe Wereld wijnen. 4 generaties lang hebben zij wijn gemaakt in Carcassonne, Zuid Frankrijk. Met al hun ervaring en passie voor het maken van wijn zijn zij in 1990 in Argentinië aan een nieuw hoofdstuk begonnen. In Mendoza ontdekten ze dat de regio unieke eigenschappen en kwaliteiten heeft voor het maken van wijn. Met koele nachten, een constante wind en een lage hoeveelheid regenval ligt de wijngaard op de perfecte plek om van de rijpe druiven bijzondere wijnen te produceren. Het doel om de traditionele Europese wijnbouw te combineren met de ideale klimaatomstandigheden van Mendoza heeft als resultaat buitengewone wijnen. Diep rood van kleur, zwart fruit, pruimen, kruidig en rijpe zachte tannines. Een Malbec zoals een Malbec hoort te zijn. Goed te combineren met pasta, rood vlees of een stukje belegen kaas.

Wijnbox By Viv - Editie 4 - 2022

Wijnbox By Viv - Editie 4 - 2022