Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Wijnbox By Viv - Editie 1 - 2023

Wijn

Wijnbox By Viv - Editie 1 - 2023
  • Wijnbox By Viv - Editie 1 - 2023

Wijnbox By Viv - Editie 1 - 2023

Wijn

SerieWijnbox by Viv
Wijnhuis / merkzie details
LandPortugal, Chili
Inhoudsmaat3x 0.75 liter
Alc/vol13.5% + 12.5% + 13%
Oogstjaar2019, 2021
Out of stock

Een nieuw jaar, een nieuwe Wijnbox By Viv!

Na een enorme verbouwing en heel veel drukke en gezellige dagen is het nu weer tijd voor de normale gang van zaken. De verbouwing van onze winkel is eigenlijk een vergroting van de winkel geworden. Dubbel zo groot nu dus ook extra veel ruimte voor heel veel nieuwe wijnen. We hebben de afgelopen weken heel wat wijnen geproefd, afgekeurd en gelukkig ook goedgekeurd en zo is hier nu de nieuwe Wijnbox van 2023!

Casa Ermelinda Flor De La Mar Chardonnay Barrel Aged

Casa Ermelinda Freitas, een prachtig familie bedrijf met vrouwen aan het roer!

Leonor Freitas is de 4e generatie wijnmakers van dit dynamische bedrijf in Portugal dat in 1920 werd opgericht.  “We investeren niet alleen om de productie te verhogen, we investeren in kwaliteit, dat is ons belangrijkste doel”, aldus Leonor Freias. De wijngaarden liggen in Fernando Pó, een uitzonderlijk goed gebied in de wijnstreek Península de Setúbal. De wijn is gemaakt van 100% Chardonnay druiven. Na vergisting in roestvrijstalen tanks rijpt de wijn nog 4 maanden in Amerikaans eiken vaten.

Deze wijn heeft een strogele kleur, de geur en smaak van tropisch fruit en honing maken van deze wijn een echt herkenbaar houtgerijpte Chardonnay. Perfect als aperitief of bij zeevruchten en zalm.

Sarmientos De Naltahua Merlot

Viña Tarapacá ligt aan de voet van het Andesgebergte in Chili. Al meer dan honderd jaar worden hier wijnen volgens oude traditie gemaakt, aangevuld met de kennis en technieken van nu. Ze zijn ervan overtuigd dat het produceren van wijnen van de beste kwaliteit een belangrijk onderdeel is voor nu en de toekomst. Dit doen ze door het natuurlijke evenwicht  van het Tarapacá-landgoed te beschermen en te behouden. Bij de Sarmientos de Naltahua serie van Viña Tarapacá ligt de nadruk op een zorgvuldige selectie van druiven die zorgen voor wijnen met de juiste prijs – kwaliteit verhouding.

Helder robijnrood van kleur. Tonen van zwarte bes, bramen en specerijen maken de wijn mooi vol van smaak.  Zeer smakelijk bij een heerlijke stoofpot van rundvlees.

Quinta de Cabriz Dão Tinto Alfrocheiro (40%) Touriga Nacional (30%) Aragonez (30%)

Dit is met stip mijn nieuwe favoriete rode wijn! Wederom uit Portugal nu uit de regio Dão.. In de glooiende heuvels aan de rivier de Dão bouwde Cabriz onlangs een gloednieuw wijnhuis die van alle moderne technieken voorzien is. Ze houden de tradities in ere, maar omarmen óók vernieuwing. De combinatie van inheemse druivenrassen met de moderne technieken en internationale kennis levert eigenzinnige kwaliteitswijnen op. Wine Spectator, WineEnthusiast, Wine&Spirits en Robert Parker hebben deze wijn allemaal hoog op hun lijstje van beste wijnen staan. En dat is niet meer dan terecht!

Elegant is de beste beschrijving voor deze wijn. Levendig en fruitig met rijpe rode bessen, zoete kruiden en een verrassende frisheid. Licht gekoeld heerlijk als borrelwijn maar ook perfect bij tapas, rood vlees of gevogelte.

Wijnbox By Viv - Editie 1 - 2023

Wijnbox By Viv - Editie 1 - 2023