Möet & Chandon Grand Vintage Rosé 2008

Champagne

Meer details

Wijnhuis / merk
Moët & Chandon
Inhoudsmaat
0.75 liter
Alcoholpercentage
12.5%
Oogstjaar
2008
EAN
3185370597743
Beschikbaarheid
Dit product is momenteel niet op voorraad

Voeg toe aan vergelijken

Moët & Chandon Grand Vintage Rosé 2008

Elke Grand Vintage is uniek en origineel. Het is de persoonlijke en vrije interpretatie van de keldermeester van de meest bijzondere kwaliteiten van de druiven van dat jaar. De Grand Vintage 2008 is de perfecte belichaming van de geest van Moët & Chandon Grand Vintages, een geest die berust op drie kernwaarden:  - vrijheid van interpretatie  - selectie van de meest opmerkelijke wijnen van het jaar  - respect voor het eigen karakter van elke vintage  voor prachtig gerijpte champagnes die zich onderscheiden door hun maturiteit, complexiteit en charisma. 
 
Klimaat en oogst

Hoewel de temperaturen in 2008 binnen de gemiddelden van de afgelopen dertig jaar vielen, kan 2008 in het licht van de afgelopen tien jaar niettemin worden beschouwd als een koel jaar, vergelijkbaar met 2004 en 1998. De winter was mild en het voorjaar was overwegend grijs en regenachtig. De zomer was zeer koel, maar gelukkig ook droog. September bleek de beslissende maand voor de vintage van 2008: de eerste regens werden weggeblazen door noordwestenwinden, wat gunstig was voor de rijping en goede gezondheid van de druiven, en daarnaast ideale oogstomstandigheden opleverde. De officiële oogstperiode liep van 12 tot 27 september. Met 9°8 komt het potentiële alcoholgehalte overeen met het gemiddelde van de afgelopen tien jaar en het is de hogere zuurbalans (8,6 g H2SO4/l totale zuurgraad voor 2,98 pH) die de ultieme signatuur geeft aan deze vintage, die voorafgegaan werd door ‘warmere’ vintages. Een dergelijke zuurgraad hebben we niet meer gezien sinds 1995 en 1996. Belangrijk was ook de perfecte staat van gezondheid van alle drie de druivenrassen. 

Proefnotitie

Kleur: Helder, fonkelend dieproze met complexe blauwachtige en gouden reflecties. Parelt met fijne belletjes.  
 
Geur: De Grand Vintage Rosé 2008 is een bloemige, fruitige wijn met florale tonen van rozen en meidoorn, naast botanische nuances van buxus en limoenschil met fruitige, frisse noten van framboos, kers en bloedsinaasappel op de achtergrond. 
 
Smaak: De eerste indruk in de mond is sappig en vol, met hints van rijpe fruitsoorten als aardbeien en zwarte bessen. Daarna ontvouwt de wijn zich verder en dient zich een delicate, goed gebalanceerde structuur aan met aangename zuurtinten.  
 
Conclusie: De afdronk is verfrissend, met expressieve tonen van grapefruit. Al met al typeert het smaakprofiel zich als oprecht en precies. 

 

De fijne smaken van de Grand Vintage Rosé 2008 passen goed bij gerookte zalm met asperge, ei, basilicumboter, lamshaas met aubergine, couscous, en aardbei met basilicum. 

20 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0