Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Ekomi

Veuve Clicquot Vintage 2004

Champagne

Veuve Clicquot Vintage 2004
  • Veuve Clicquot Vintage 2004
  • Veuve Clicquot Vintage 2004

Veuve Clicquot Vintage 2004

Champagne

Wijnhuis / merkVeuve Clicquot
RegioChampagne
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol12.0%
Oogstjaar2012
EAN3049614186844
Niet op voorraad

Veuve Clicquot Vintage Blanc 2012

Al sinds het bedrijf werd opgericht in 1772, heeft Veuve Clicquot gestreefd naar vernieuwing. In 1810 creërde Madame Clicquot de eerste vintage champagne ooit, nu in 2019 brengt keldermeester Dominique Demarville de 66e vintage uit. Veuve Clicquot Vintages worden enkel gemaakt met druiven uit Premiers en Grands Crus, in jaren met uitzonderlijk rijpingspotentieel. Uniek aan de Vintage collectie is de toevoeging van wijnen die gerijpt hebben in grote eiken vaten (foudres), dit geeft de champagne tonen van zachte specerijen zoals vanille en nootmuskaat.

Veuve Clicquot Vintage 2012 is de expressie van een opmerkelijke oogst, ondanks extreem uitdagende weeromstandigheden. Een overweldigende hoeveelheid neerslag, late vorst en zware hagelstormen ruïneerden meer dan 1.000 hectare wijngaard in de Champagne regio. Ideale zonnige, droge en warme condities vanaf half augustus redden de oogst, die weliswaar kleiner is, maar van uitmuntende kwaliteit.
De Veuve Clicquot Vintage Blanc 2012 is samengesteld uit 51% pinot noir, 34% chardonnay en 15% meunier en heeft een dosage van 9 gram per liter. De wijn is elegant, licht kruidig, verfijnd en gastronomisch en kan nog makkelijk 20 jaar verder rijpen.

Proefnotitie:

Kleur : Heldere kleur met verfijnde gouden glinsteringen.

Geur : De neus is fris, delicaat en licht ziltig. Daarna opent zich een totaal nieuwe wereld met aroma’s van sappige, gekarameliseerde of gedroogde abrikozen, gegrilde en getoaste tonen en complexe aroma’s van vijgen, gedroogd fruit, honing, truffel en mokka. Een enorme amplitude, nog aangevuld met de zachte specerijen afkomstig van het hout.

Smaak : De aanzet op het palet is fris en vrij, hierna volgen aroma’s van mirabelle pruimentaart, gekonfijte citrusvruchten en geroosterde peer. De wijn eindigt met tonen van groene hazelnoot en amandel. De structuur, zo typerend voor de vintage cuvée, is hoekig en compleet, met een goede rol voor de pinot noir als fundament.

Conclusie : Een schitterende levendigheid, verfijnde patisserie aroma’s en mooie balans.

De Veuve Clicquot Vintage 2012 is gecrëerd om elegante en verfijnde gerechten naar een nog hoger niveau te tillen. De champagne gaat samen met delicate producten van zowel het land als uit de zee, zoals kwartel, kalfsvlees, gerookte coquilles en langoustines.

Veuve Clicquot Vintage 2004

Veuve Clicquot Vintage 2004