Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Michel Genet Blanc de Blanc Brut Spirit

Champagne

Michel Genet Blanc de Blanc Brut Spirit
  • Michel Genet Blanc de Blanc Brut Spirit
  • Michel Genet Blanc de Blanc Brut Spirit

Michel Genet Blanc de Blanc Brut Spirit

Champagne

Wijnhuis / merkMichel Genet
LandFrance
RegioChampagne
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol12.5%
€ 34,67

Slechts één verkrijgbaar

De gemeente Chouilly in de Côte des Blancs is beroemd om zijn hoge kwaliteit chardonnay. Niet voor niets behoort zij tot de 17 gemeentes met een grand cruclassificatie. Met meer dan 500 hectare heeft Chouilly het grootste 100% grand cru-wijngaardareaal in de Champagne. Het terroir en de expositie van de wijngaarden zijn zo gevarieerd dat de gemeente Chouilly ook wel 'een kleine Champagne binnen de Champagne' wordt genoemd. Het wijnhuis, opgericht door Michel Genet, maakt al enkele generaties lang champagne in Chouilly en het bezit er 9 hectare, verdeeld over 37 verschillende percelen. Uiteraard is het overgrote deel beplant met chardonnay, een klein gedeelte met pinot noir. De gemiddelde leeftijd van de druivenstokken is 35 jaar. Vincent, Agnès en Antoine hebben de leiding van hun voorouders overgenomen en produceren jaarlijks op duurzame wijze circa 80.000 flessen champagne.

Klimaat/Terroir

Een koel klimaat met kalkrijke bodems. De druiven zijn afkomstig van eigen percelen in de Grand Cru gemeenten Chouilly en Cramant. Stokken gemiddeld 35 jaar oud.

Vinificatie

Méthode Champenoise, waarbij de tweede gisting plaatsvindt op fles. De Brut heeft een dosage van maximaal 9 gram suiker per liter. Genet werkt op duurzame wijze in wijngaard en kelder.

Druiven

Chardonnay.

Geur & Smaak

Delicaat, vederlicht en harmonieus met een fijne mousse en aroma’s van appel, brioche en witte bloemen.

Serveersuggestie

Perfect als aperitief of als begeleider van lichte hapjes met onder andere vis, schaal- en schelpdieren.

Weetje

De chardonnay druif doet het heel goed op kalkhoudende bodems en geeft de meest verfijnde, elegante en delicate champagnes.

Michel Genet Blanc de Blanc Brut Spirit

Michel Genet Blanc de Blanc Brut Spirit

€ 34,67

Op voorraad