Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Gosset Brut Grande Réserve

Champagne

Gosset Brut Grande Réserve
  • Gosset Brut Grande Réserve
  • Gosset Brut Grande Réserve

Gosset Brut Grande Réserve

Champagne

SerieGrande Réserve
Wijnhuis / merkGosset
LandFrance
RegioChampagne
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol12%
EAN3353210012217
Out of stock

In 1584 maakte Pierre Gosset, wethouder van Aÿ en wijnbouwer, vooral rode, stille wijnen met de oogst uit zijn eigen wijngaarden. Dit maakt van Gosset het oudste wijnhuis in de Champagne. Echter in de 18e eeuw veranderde de productie van stille wijnen gemaakt in en rond Aÿ naar bubbels. De malolactische gisting wordt zorgvuldig vermeden om het appelzuur, die zorgt voor de natuurlijke fruitige aroma's, te behouden.Gosset assembleert de beste Cru's van het district Marne (Grand Cru's en Premier Cru's), met een gemiddelde classificatie van 95% op de officiële Cru schaal ("échelle des crus").

De Grande Reserve is een blend 43% Chardonnay, 42% Pinot Noir en 15% Pinot Meunier. De Grande Réserve Brut is de signature van Champagne Gosset. Het is de ware expressie van wat Gosset moet uitstralen, aldus de Jean Pierre Mareigner, de keldermeester. De neus geurt dominerend naar fruit gecombineerd met verfrissende tonen.De aanzet is romig en zacht. De Chardonnay zorgt voor de fruitigheid, terwijl de Pinot Noir op zijn beurt verantwoordelijk is voor de structuur van de wijn. Kortom; subtiel en een klassiek karakter!

Lekker bij
Zeer aangenaam aperitief, maar ook een goede begeleider van tapas, gerechten met gevogelte, schaal- en schelpdieren, Comté of Parmesan.

Score
Wine Enthusiast juni 2017: 92/10016,5/20 Revue du Vin de France 201516/20 Guide Gault & Millau 201590/100 Gilbert & Gaillard Magazine 12 2013

Gosset Brut Grande Réserve

Gosset Brut Grande Réserve