Wolfberger Crémant d'Alsace Chardonnay

Crémant d'Alsace

Meer details

Wijnhuis / merk
Wolfberger
Druivensoort
Chardonnay
Regio
Inhoudsmaat
0.75 liter
Alcoholpercentage
12%
EAN
3221240100658
Beschikbaarheid
Op voorraad

€ 9,95 (incl. BTW)

  

- +

Wolven kwamen tot de 19e eeuw voor in Frankrijk in het Vosges gebergte. In de Wolfberger legende trainde de boer de wolf om zijn druivenranken te beschermen tegen de wilde zwijnen die een desastreus effect op de wijngaarden konden hebben. Deze wijnboer kreeg de naam Wolfberger, wat vrij vertaald "wolvenherder" betekent.

Sinds 1976 bestaat de officiële benaming Crémant d'Alsace, maar er wordt al een mousserende wijn geproduceerd sinds het einde van de vorige eeuw. De Crémant uit de Elzas krijgt echter niet de waardering die hij verdient. Deze Crémant is gemaakt van uitsluitend Chardonnay druiven en dat is niet echt gebruikelijk in de Elzas. De druiven worden handmatig geplukt op hun optimale rijpheid. Na de alcoholische fermentatie, veroudert de wijn en rijpt hij ongeveer 12 maanden. 

Hij toont alle finesse en verscheidenheid van de Chardonnay, door zijn aromatische subtiliteit en dit delicate en fruitige bouquet. De kleur is een geweldig heldergele toon. De neus is verfijnd en ontwikkelt aroma's van acacia bloemen, gegrilde noten en brioche. Het palet is mooi en lang en de fijne bubbels openen in de vorm van elegante ringen. 

Uitstekend als aperitief, maar ook perfect met zeevruchten, oesters, schaaldieren en gegrilde vis.

2 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0