Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

La Tordera Spumante Rosé Brut 'Gabry'

Prosecco

La Tordera Spumante Rosé Brut 'Gabry'
  • La Tordera Spumante Rosé Brut 'Gabry'
  • La Tordera Spumante Rosé Brut 'Gabry'

La Tordera Spumante Rosé Brut 'Gabry'

Prosecco

Wijnhuis / merkLa Tordera
DruivensoortMerlot, Incrocio Manzoni
LandItalië
RegioVeneto
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol12%
EAN8033011560159
Niet op voorraad

In het plaatsje Vidor in de heuvels van Valdobbiadene ligt het domein van La Tordera, waar Beppe Vettoretti in de jaren veertig van de vorige eeuw zijn eerste wijnstokken plantte. Tegenwoordig omvat La Tordera een kleine 50 hectare en staan Beppe’s nazaten Pietro, Gabriella, Renato en Paolo onder de bezielende leiding van Mamma Mirella aan het roer. La Tordera maakt verschillende prosecco’s: de populaire frizzante en verschillende soorten spumante. La Tordera streeft ernaar om prosecco te maken op een zo natuurlijk mogelijke wijze. De wijngaarden liggen dicht bij de kelder. Hierdoor kunnen de druiven vrijwel direct na de oogst worden geperst en is toevoeging van sulfiet niet nodig. Het resultaat: pure, frisse mousserende wijnen. 

Klimaat/Terroir  

Een mild klimaat. De bodems aan de oevers van de Piave bestaan uit zand en kiezel. 
 
Vinificatie

Na een korte schilinweking voor de zalmroze kleur worden de druiven vergist. De tweede vergisting vindt plaats in afgesloten roestvrijstalen tanks. 
 
Druiven

Merlot, Incrocio Manzoni.  
 
Geur & Smaak

Harmonieus, zacht en fris met aardbei, pruimen, framboos, viooltjes, salie en roze peper. De mousse is fijn en aanhoudend. 
 
Serveersuggestie

Superfeestelijk aperitief, maar ook culinair goed inzetbaar bij spannende gerechten als risotto met aardbeien, gebraden beef met kersen en bij fruitdesserts. 
 
Weetje

Deze Spumante is vernoemd naar Gabriella Vettoretti, vanwege de kleur die aan haar rode haar doet denken. Gabry staat ook op de fles afgebeeld. 

La Tordera Spumante Rosé Brut 'Gabry'

La Tordera Spumante Rosé Brut 'Gabry'