Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Cape Mentelle Cabernet Merlot

Rode Wijn

Cape Mentelle Cabernet Merlot
  • Cape Mentelle Cabernet Merlot
  • Cape Mentelle Cabernet Merlot

Cape Mentelle Cabernet Merlot

Rode Wijn

Wijnhuis / merkCape Mentelle
DruivensoortCabernet, Merlot
LandAustralië
RegioMargaret River
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol13.5%
Oogstjaar2010
EAN9314500094324
Out of stock

De Cabernet Merlot van Cape Mentelle is geïnspireerd op de klassieke rode wijnen uit de Bordeaux. De druivenrassen zijn uitermate geschikt voor de bodem en het klimaat van Margaret River. De blend balanceert de diepte en structuur van Cabernet met het donkere fruit, de zachtheid en de fijne smaken van Merlot, met als resultaat een mooi afgeronde, volle en rijke stijl.  
 
De wijngaarden zijn individueel vergist op schil, tot een periode van wel 30 dagen, en op vat gelegd voor de malolactische vergisting. De assemblage vindt plaats nadat de wijnen 14 maanden op vat hebben gerijpt, voor 20% gebeurt dit in nieuwe eiken vaten. De wijn is gebotteld op 13,5%. De assemblage van de 2010 vintage is 62% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot, 5% Cabernet Franc en 1% Petit Verdot. Het merendeel van de druiven komt uit Cape Mentelle’s eigen wijngaarden, waaronder de Crossroads en Chapman wijngaarden. De koele, winderige lente hinderde de bloei en het vruchtbeginsel, waardoor het de laagste opbrengst in een decennium was. De weersomstandigheden waren echter perfect voor de verdere rijping, waardoor 2010 een goede vintage is geworden met rijpe tannines. Een geconcentreerde en luxueuze wijn. 

 

Proefnotitie

Kleur: Helder karmozijnrood met paarse tinten. 

Geur: Geparfumeerde viooltjes, zwarte bes, prui, cacao en rozemarijn.

Smaak: Medium-volle wijn met veel zoet, rijp fruit zoals moerbei, pruim en bessen en een subtiele mix van geroosterde specerijen. De fijne structuur met zachte tannines zorgt voor lengte en intensiteit.  

Conclusie: Klassiek, gebalanceerd en rijk. 

 

De Cape Mentelle Cabernet Merlot heeft nog decennia rijpingspotentieel. De wijn past zeer goed bij vleesgerechten. Een zeer Australisch gerecht van de bbq om de wijn bij te drinken is langzaam gegaarde en gerookte spareribs met koolsla en ingemaakte groenten. 
  

Cape Mentelle Cabernet Merlot

Cape Mentelle Cabernet Merlot