Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Gaja Sito Moresco

Rode Wijn

Gaja Sito Moresco
  • Gaja Sito Moresco
  • Gaja Sito Moresco

Gaja Sito Moresco

Rode Wijn

Wijnhuis / merkGaja
DruivensoortNebbiolo, Merlot, Cabernet Sauvignon
LandItalië
RegioPiemonte
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol14%
Oogstjaar2013
Out of stock

Angelo Gaja (1940) is een begrip in de Italiaanse wijnwereld. Zijn stijl van werken kenmerkt zich door te innoveren en te pionieren, maar vooral door nooit concessies te doen ten aanzien van kwaliteit en waar nodig te breken met de regels van het betreffende wijngebied. Hij beperkte de rendementen en introduceerde Franse druivenrassen en het gebruik van Franse barriques, dat laatste om de wijnen te verzachten. Zijn mooiste Barbaresco’s brengt hij op de markt als Single Vineyard, 95% nebbiolo aangevuld met 5% barbera. Geheel tegen alle wetten van de streek, waar 100% nebbiolo is voorgeschreven. Hierdoor moet hij de wijnen declasseren tot DOC Langhe. Geen probleem, want inmiddels is de naam Gaja wereldwijd sterker dan die van de overkoepelende DOCG Barbaresco.

Klimaat/Terroir

De bodems zijn rijk aan kalksteen, leisteen, klei en zand. De druiven zijn met name afkomstig van de Pajoré wijngaard in Treiso. Een klein komt van de wijngaarden in Barbaresco en Serralunga.

Vinificatie

De druiven vergisten apart van elkaar in roestvrijstalen vaten. Dit proces duurt 3 weken. Na de malolactische gisting worden de wijnen gemengd en rijpt de uiteindelijke wijn 12 maanden in eikenhouten vaten.

Druiven

Nebbiolo, Merlot, Cabernet Sauvignon.

Geur & Smaak

Puur en verfijnd met witte peper, bloemen en wilde kruiden. In de smaak sappige rode kers en moerbei, ondersteund door evenwichtige zuren en zijdezachte, maar frisse tannines. De afdronk is bijzonder lang.

Serveersuggestie

Uitstekend bij vleesgerechten of bij belegen kazen.

Weetje

Regelmatig zijn fazanten te zien in deze wijngaarden. Vandaar dat ze op het etiket afgebeeld zijn.

Gaja Sito Moresco

Gaja Sito Moresco