Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Gaja Darmagi

Rode Wijn

Gaja Darmagi
  • Gaja Darmagi
  • Gaja Darmagi

Gaja Darmagi

Rode Wijn

Wijnhuis / merkGaja
DruivensoortCabernet Sauvignon
LandItalië
RegioPiemonte
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol14.5%
Oogstjaar2007
Out of stock

Angelo Gaja (1940) is een begrip in de Italiaanse wijnwereld. Zijn stijl van werken kenmerkt zich door te innoveren en te pionieren, maar vooral door nooit concessies te doen ten aanzien van kwaliteit en waar nodig te breken met de regels van het betreffende wijngebied. Hij beperkte de rendementen en introduceerde Franse druivenrassen en het gebruik van Franse barriques, dat laatste om de wijnen te verzachten. Zijn mooiste Barbaresco’s brengt hij op de markt als Single Vineyard, 95% nebbiolo aangevuld met 5% barbera. Geheel tegen alle wetten van de streek, waar 100% nebbiolo is voorgeschreven. Hierdoor moet hij de wijnen declasseren tot DOC Langhe. Geen probleem, want inmiddels is de naam Gaja wereldwijd sterker dan die van de overkoepelende DOCG Barbaresco.

Klimaat/Terroir

De wijngaard met dezelfde naam als de wijn ligt in het Barbarescogebied.

Vinificatie

De druiven worden op tank vergist bij ongeveer 16 graden celcius. De fermentatie en maceratie duurt ongeveer drie weken en wordt gevolgd door 24 maanden rijping op hout.

Druiven

Cabernet Sauvignon.

Geur & Smaak

Dieprood en krachtig met stevige cassisaroma’s en zachte tannines. Een fantastisch alternatief voor willekeurig welke grote cabernet sauvignon met groot rijpingspotentieel.

Serveersuggestie

Uitstekende begeleider van gegrild en gebraden vlees en gerijpte harde kazen.

Weetje

Angelo’s vader Giovanni mompelde in 1978 "darmagi" (wat zonde) toen hij met zijn zoon langs een van de wijngaarden reed waar de traditionele nebbiolo vervangen was door vreemdeling cabernet sauvignon. Angelo gaf de wijn vervolgens de naam Darmagi.

Gaja Darmagi

Gaja Darmagi